Ministar Aleksandar Vulin: Bile su ovo teške godine, ali smo pokazali da Srbija može da računa na svakog od nas tanjug

Objavljeno: 24.10.2022. 18:17 Izmenjeno: 24.10.2022. 18:17

Drage kolege, ponosan sam što sam imao priliku da budem ispred vas i sa vama, ponosan na sve što smo ostvarili i izborili.

„Poštovane kolege, u dve godine deljenja hleba, brige i nade, razbili smo desetine organizovanih kriminalnih grupa, zaplenili tone narkotika, cigareta, nafte. Pokazali smo da ni najveći i najbogatiji kriminalci nisu jači od nas i da nema nedodirljivih. Rešili smo hiljade slučajeva nasrtaja na imovinu, život, čast i sa ulica uklonili stotine narko-dilera koji više neće trovati našu decu. Zaštitili smo naš način života pred migrantskim talasima, sačuvali Srbiju od požara, spasili desetine života.

Nismo dozvolili da se srpska krv proliva na beogradskim ulicama i bez obzira na lične stavove pripadnika MUP-a prema održavanju gej parade, nismo dopustili da bilo ko od učesnika strada ili da mu život bude ugrožen. Pokazali smo i da nećemo dopustiti bilo kome da napada policiju i da kada je jedan policajac napadnut odgovor stigne od čitavog MUP-a. MUP brine o svojima bez obzira da li naše pripadnike brani od huligana, obračunava se sa kriminalcima i teroristima ili brine o porodicama naših stradalih kolega. MUP brine o svojima. Ponosan sam na svakog od vas, na vašu upornost, marljivost i tvrdoglavost, na vašu snagu i na spremnost, na ličnu žrtvu. Bile su ovo teške godine, ali smo pokazali da Srbija može da računa na svakog od nas. Pozdravite od mene svoje porodice, poljubite decu i zahvalite im se što su bili uz vas i uz Srbiju, što su vas razumeli kada kasnite i propustite rođendane i krštenja, polazak u školu i školsku priredbu. Srbija je vredna svakog odricanja. Duboko sam zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i datoj prilici da se zajedno sa vama borim protiv kriminala.

Drage kolege, ponosan sam što sam imao priliku da budem ispred vas i sa vama, ponosan na sve što smo ostvarili i izborili. Srbija je bolja onoliko koliko smo mi uspeli da budemo bolji od sebe. Bilo je časno. Živela Srbija!“, poručio je u svojoj pisanoj izjavi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin upućenoj pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana