Brnabić i predsednik KIA korporacije Song o razvoju saradnje tanjug

Objavljeno: 24.10.2022. 18:33 Izmenjeno: 26.10.2022. 11:06

Brnabić je ocenila da postoji izuzetna saradnja i u oblasti digitalizacije i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji.

foto tanjug

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Vlade Koreje i predsednikom i izvršnim direktorom korporacije Kia Hoom Sungom Songom da odnose zemalja karakteriše intenziviranje političkog dijaloga i kontinuirano jačanje veza.

KIA je najstariji proizvođač motornih vozila u Koreji i jedna od najvećih svetskih kompanija u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju. .

Predsednica vlade ocenila je da bilateralne odnose Srbije i Koreje karakteriše intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou i kontinuirano jačanje političkih, ekonomskih i kulturnih veza.

Govoreći o ekonomskoj saradnji i stranim investicijama, premijerka je navela da postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu, koje su našu zemlju prepoznale kao dobru investicionu destinaciju.

Brnabić je ocenila da postoji izuzetna saradnja i u oblasti digitalizacije i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji.

Ona je istakla da će dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblasti IT industrije, ali i u oblasti automobilske industrije u kojoj Koreja postiže izuzetne rezultate i umnogome može da doprinese razvoju tog sektora u Srbiji.

Direktor Sung Song istakao je da je prepoznao Srbiju kao zemlju lidera u regionu kada su u pitanju strane investicije i da je moguće razmotriti okvire za neku buduću saradnju u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije.

Korejska delegacija izvestila je predsednicu vlade i o kandidaturi Koreje za organizaciju izložbe EXPO 2030. godine u Busanu.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Južne Koreje u Srbiji Li Ðeung.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana