„Kvartalni medijametar“:Najviše negativnih tekstova o Vučiću Tanjug

Objavljeno: 26.06.2018. 18:04 Izmenjeno: 28.06.2018. 10:00

Kao i tokom cele 2017. godine i u prvom kvartalu 2018. godine najviše negativnih tekstova u srpskoj štampi napisano je o Aleksandru Vučiću, pokazuje analiza štampanih medija za prvi kvartal ove godine, koju je uradio „Kvartalni medijametar“.

Od stranaka na vlasti negativno konotirane tekstove analiza je zabeležila samo kod SNS, dok o ostalim strankama pozicije nije objavljen nijedan negativni tekst u ovom kvartalu. Kada su u pitanju nedeljnici oni su i u 2018. nastavili da kritički pišu o vlasti, a među njima prednjači NIN, zatim Vreme, pa Novi Magazin, Nedeljnik i Pečat.

Analiza, kako se navodi, pokazuje „negativnu opsesiju predsednikom Aleksandrom Vučićem“, pa pored tekstualnog, postoji i vizuelni aspekt osporavanja njegove vlasti, tako što su naslovne strane sugestivne tekstualno-vizuelne optužbe ili opozicioni plakati. Slika vlasti konstantno je negativna, a odlika svih nedeljnika je sadržinska i retorička isključivost i ubedljiva dominacija polemike nad dijalogom, zaključak je ove analize.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana