Vučić sa Murom o bilateralnim i regionalnim pitanjima Studio B

Objavljeno: 26.06.2018. 16:36 Izmenjeno: 27.06.2018. 13:03

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija. On je takođe zahvalio na podršci evrointegracijama Srbije. Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu.

On je rekao da su teme bezbednosti, koje će uz  infrastrukturno i digitalno povezivanje regiona biti prioritet londonskog Samita, od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Politički direktor Mur je naglasio da je organizacija Samita izraz želje Ujedinjenog Kraljevstva da, uprkos izlasku iz Evropske unije, pokaže posvećenost regionu Zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj budućnosti.

 

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu.  Politički direktor Forin Ofisa je iskazao podršku dijalogu Beograda i Prištine, a srpski predsednik ponovio tim povodom da je Srbija otvorena za kompromis, ali da ne pristaje na poniženja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana