Kurs napredne prve pomoći za lekare iz Egipta studio b

Objavljeno: 28.09.2022. 19:48 Izmenjeno: 28.09.2022. 19:48

Realizacija različitih oblika usavršavanja za pripadnike stranih oružnih snaga u Centru za obuku logistike predstavlja potvrdu kvaliteta obuke u jedinicama Vojske Srbije

foto tanjug

 

U Centru za obuku logistike u Nišu je završen međunarodni kurs napredne prve pomoći namenjen pripadnicima stranih oružanih snaga.

Kurs su pohađali lekari-specijalisti iz Oružanih snaga Egipta koji se primarno ne bave urgentnim medicinskim zbrinjavanjem. Oni su se, tokom višenedeljne obuke, osposobljavali za zbrinjavanje povređenih na mestu nesreće u mirnodopskim i ratnim uslovima, kao i u slučaju elementarnih nepogoda.

Na kursu su uvežbavani postupci koji se primenjuju prilikom početne procene ugroženosti povređenih, trijaže, izvlačenja povređenog u bezbednu zonu, pregleda pacijenta po kontrolnoj listi, ukazivanja prve pomoći i evakuacije. Obuku su realizovali instruktori iz Čete za obuku sanitetske službe u saradnji sa  lekarima-specijalistima iz Vojne bolnice u Nišu.

Uspešnim završetkom ovog kursa, polaznici su u potpunosti osposobljeni za efikasnu upotrebu formacijskih i priručnih sredstava prilikom hitnog zbrinjavanja ugroženih u različitim situacijama, kao i za primenu tehnika i procedura koje se koriste za sprečavanje daljeg pogoršanja zdravlja povređenih i obolelih.

Realizacija različitih oblika usavršavanja za pripadnike stranih oružnih snaga u Centru za obuku logistike predstavlja potvrdu kvaliteta obuke u jedinicama Vojske Srbije

i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama, u ovom slučaju Arapskom Republikom Egipat, sa kojom naša država ubrzano razvija saradnju na svim nivoima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana