Tople probe za grejanje od 3. oktobra tanjug

Objavljeno: 28.09.2022. 19:42 Izmenjeno: 29.09.2022. 13:38

Čučković je kazao da je Grad Beograd za grejanje izdvojio 17 milijardi dinara.

Gradski menadžer Miroslav Čučković najavio je da će funkcionalne tople probe za početak grejne sezone u Beogradu otpočeti od 3. oktobra.

Čučković je na sednici Skupštine grada Beograda kazao da će prvog dana probama biti obuhvaćena naselja Sremčica, Banovo Brdo ,Železnik i Voždovac.

Kako je najavio 4. oktobra probe će biti izvedene na Novom Beogradu, Zemunu Konjarniku, Medakovuću i u naselju Braće Jerković.

U Batajnici,Borčci,Višnjičkoj Banji, Ovči, Ceraku i u Barajevu probe su zakazane za 5. oktobar.

Sledećeg dana 6. oktobra tople probe biće na KBC Bežanijska kosa, na Institutu za majku i dete, u Makedonskoj ulici i na Zvezdari.

Za 7. oktobr planirane su pobe za Voždovac, Miljakovac, Resnik i Dorćol.

Gradski menadžer je istakao da se od tada može očekivati da je Beograd spreman za grejnu sezonu.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplana i kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja bila što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu.

Funkcionalne probe nisu takozvane „tople probe” i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije potrošačima.

Zbog toga apelujemo na potrošače da ne upućuju prijave kvara Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećem rasporedu:

Ponedeljak, 3. oktobar – Toplane: „Banovo brdo” i „Mladenovac”. Kotlarnice: „Janka Veselinovića”, „Uprava prihoda”, „Sremčica”, „Železnik” i „Šeher – Andre Nikolića 3”.
Utorak, 4. oktobar – Toplane: „Novi Beograd”, „Konjarnik”, „Zemun” i „Medaković”. Kotlarnice: „Vrtlarska”, „Ljutice Bogdana 2” i Dom zdravlja „Braće Jerković”.
Sreda, 5. oktobar – Toplane: „Cerak”, „Batajnica”, „Borča” i „Višnjička banja”. Kotlarnice: „Braće Marić 3–7” i „Barajevo”, kao i obnovljiv izvor energije „Ovča”.
Četvrtak, 6. oktobar – Toplana „Mirijevo”. Kotlarnice: „Makedonska (Jakšićeva)”, Institut „Majka i dete”, KBC „Bežanijska kosa”, KBC „Zvezdara – Preševska 31”, KBC „Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161” i KBC „Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161 (parna)”.
Petak, 7. oktobar – Toplane: „Dunav”, „Voždovac” i „Miljakovac”. Kotlarnice: GAK „Narodni front”, „Luka Beograd” i „Resnik”.

Trebalo bi da korisnici sistema daljinskog grejanja obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i da samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija prijave kvar odmah Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/2093-100 (broj telefona isključivo za curenje vode iz instalacija), saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana