Kreativnu decu u školi opušta rad u eksperimentalnim sobama

Objavljeno: 10.11.2022. 14:56 Izmenjeno: 17.11.2022. 17:35

Deca na svojim štandovima oduševljeni prezentacijom omiljenih predmeta na drugačiji način. Učenje prirodnih nauka ne mora da bude bauk, već ako se gradivo predstavi na zanimljiv način, moguće je biti opušten i uživati u školi.

Osnovna škola „Drinka Pavlović“ već tradicionalno organizuje Dane nauke, u okviru kojih se kroz radionice i eksperimentalne sobe učenici na opušten način bolje upoznaju sa predmetima koje uče. Ove godine ta manifestacija okupila je i mališane iz drugih škola, a tu su i Opservatorija Zvezdara, kao i Centar za promociju nauke. Tema ovogodišnje izložbe je Svemir, a Dane nauke propratila je i izložba crteža učenika svih razreda.

Dani nauke održavaju se već četrnaesti put, a učenici O.Š. ,,Drinka Pavlović’’ od  5. do 8. razreda,  koji su pripremili brojne zanimljivosti na svojim štandovima i prikazali ih svojim mlađim drugarima, oduševljeni su takvim načinom prezentacije njihovih omiljenih predmeta.

Za uspeh ovih malih genijalaca, a i njihovu veliku ljubav prema nauci zaslužna je njihova profesorka biologije Marina Drndarski. Ona ističe da deca najbolje uče kada im se teorija prikaže na zanimljiv način i kada sami učestvuju u eksperimentima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana