Brnabić i Bratu:Vlada i OEBS partneri u sprovođenju reformi tanjug

Objavljeno: 10.11.2022. 15:06 Izmenjeno: 10.11.2022. 17:10

Brnabić i Bratu su razgovarali i o predstojećim izborima za Savete nacionalnih manjina, saopšteno je iz Vlade Srbije.

foto tanjug

 

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji, Janom Bratuom koji je čestitao na izboru nove vlade i istakao da će Misija OEBS nastaviti da bude partner vladi u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

Premijerka je zahvalila ambasadoru Bratuu na podršci koju Misija pruža reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava.

Naglasila je da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava.

Brnabić je rekla da će u oblasti medija i informisanja, na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona, dodajući da je potrebno ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period.

Brnabić i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze idobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju.

Ambasador Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji Danasa, sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem.

Nadležni organi su u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj, istakla je Brnabić.

Predsednica vlade naglasila je da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS je, takođe, pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

Brnabić je upoznala Bratua sa aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije, u najboljem interesu građana.

Brnabić i Bratu su razgovarali i o predstojećim izborima za Savete nacionalnih manjina, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dačić i Bratu: Partnerska saradnja Srbije i Misije OEBS

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Jan Bratu, šef Misije OEBS u Srbiji konstatovali su da se dosadašnja saradnja Srbije i Misije OEBS odvijala na prijateljski i partnerski način uz međusobno poverenje, a sve u cilju sprovođenja reformi u oblastima koje su prioritetne za Republiku Srbiju.

Prilikom današnjeg susreta sagovornici su izrazili očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti i sa novom Vladom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana