Kosovo, hapšenje osumnjičenih za terorizam Tanjug, RTS

Objavljeno: 29.06.2018. 11:59 Izmenjeno: 29.06.2018. 11:59

Kosovska policija uhapsila je jutros tri osobe osumnjičene za terorizam i po nalogu tužioca odredila im pritvor od 48 sati.

Osumnjičeni R. K., A. A. i L. M. uhapšeni su u regionima Prizrena i Srbice. Njihovo hapšenje je nastavak akcije od petog juna ove godine, kada su uhapšene dve osobe zbog pripreme terorističkih dela.

Sud je konstatovao da postoji osnovana sumnja da je 2. juna G. Š. namerno pozvao E. H. na pripremu terorističkih dela na Kosovu i da ga je navodio da izvrši samoubilački napad nad pripadnicima Kfora i na drugim mestima gde se kreću građani.

E. H. je osumnjičen i za planiranje nabavke oružja i eksplozivnog materijala sa ciljem da se izvedu teroristički akti, navedeno je u saopštenju suda.

G. Š. je osumnjičen i da je, kao belgijski državljanin, u maju do 2. juna, planirao pripremu terorističkih akata u Belgiji i Francuskoj.

U pretresu objekata danas uhapšenih osoba, policija je pronašla pušku AK 47, tri okvira za istu pušku, vazdušnu pušku, revolver marke „kolt“, dvogled, strane automobilske tablice, kao i elektronsku opremu koja može da se koristi za izvršenje krivičnog dela i koja će biti analizirana u nastavku istrage.

Policijska operacija je sprovedena u bliskoj koordinaciji i saradnji sa nemačkim vlastima, koje su takođe realizovale međunarodnu poternicu Osnovnog suda u Prištini protiv osumnjičenog B. B.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana