Konkurs za nagradu „Milan Mladenović“ od 1. juna Tanjug

Objavljeno: 19.05.2020. 15:24 Izmenjeno: 19.05.2020. 15:25

Ovogodišnji konkurs za nagradu „Milan Mladenović“, za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, biće otvoren od 1. do 30. juna, saopštili su organizatori.

Nagrada je ustanovljena, kako podsećaju, sa ciljem da se podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini i dodeljuje se delu koje je svojim sadržajem i naslovom u skladu sa dostojanstvom Mladenovićevog dela.

Prošle godine 21. septembra, na dan rođenja slavnog muzičara, prvi laureati bili su bend Artan Lili.

“Potrudili smo se da nam aktuelna situacija ne remeti planove. Ono što je u ovom trenutku bitno je da znate da pravo da konkurišu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim delom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji tih republika”, poručuju organizatori.

Dela, kojima se konkuriše za nagradu, moraju biti objavljena između 30. juna 2019. i 30. juna 2020. godine, što podrazumeva da su trajno pristupačna javnosti putem nosača zvuka ili platformi za digitalnu distribuciju.

Prijavljivanje će biti moguće na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića dok će dodatne informacije biti uskoro objavljene na njihovoj Fejsbuk i Instagram stranici.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je 2019. godine sa namerom da se sačuva autorska i lična zaostavština muzičara, koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana