Vulin: Vojska Srbije nastaviće da razvija ABHO komponentu Tanjug

Objavljeno: 19.05.2020. 15:32 Izmenjeno: 19.05.2020. 15:34

„Borba protiv Kovid-19 je pokazala koliko su važni ljudi I obuka, koliko je važna motivisanost, i da je važno imati odgovarajući organizacioni momenat i da imate jedinicu koja je u stanju da sve ovo iznese“, rekao je ministar odbrane.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/bs

ABHO komponenta Vojske pokazala je vrednost i značaj u borbi protiv Kovid-19 i u narednom periodu nastavićemo da je jačamo, rekao je u Kruševcu ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska Centra atomsko-biološko-hemijske odbrane I 246. ABHO batoljona Kopnene vojske.

Dodao je da će neka rešenja koja su, bezrazložno, napuštena i promenjena biti preispitana i vraćena u narednom periodu prilikom jačanja ABHO komponente vojske.

„Vodićemo računa da odgovorimo na nove izazove, a Vojska Srbije je pokazala da je spremna za sve, da je spremna za svaku situaciju, da je spremna za svaki izazov, i da za najmanje vremena i najmanje ulaganja, bude u stanju da se prilagodi, da pronađe odgovarajući odgovor i da bude na usluzi svom narodu”, rekao je Vulin.

On je sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem obišao pripadnike Centra i bataljona ABHO u kasarni “Car Lazar”, prisustvovali su prikazu sredstava i opreme, a referisali su im komandanti tih jedinica.

General Simović je istakao je da osim lekara, medicinskih sestara i policajaca, Srbija sigurno može da bude ponosna na sve vojnike i starešine koji su učestvovali u otklanjanju posledica korona virusa.

„Posebno može da bude ponosna na naše „zlatne“, stručne i potpuno posvećene poslu vojnike i starešine jedinica ABHO iz Kruševca”, dodao je Simović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana