Koncerti za bebe od 5. do 8. decembra u Sali Beogradske filharmonije tanjug

Objavljeno: 04.12.2023. 12:26 Izmenjeno: 06.12.2023. 12:19

Koncerti za bebe u Beogradskoj filharmoniji održavaju se od 5 do 8. decembra u terminima od 11 i 12.30 sati u filharmonijskoj Sali, saopštoli su iz filharmonije. Za najmlađu publiku uzrasta do 2 godine, orkestar izvodi najlepše valcere zajedno sa mladim dirigentom Vukom Wolkov-Popovićem. U slavljeničkoj sezoni u kojoj obeležava vek od postojanja orkestra, Beogradska […]

Koncerti za bebe u Beogradskoj filharmoniji održavaju se od 5 do 8. decembra u terminima od 11 i 12.30 sati u filharmonijskoj Sali, saopštoli su iz filharmonije. Za najmlađu publiku uzrasta do 2 godine, orkestar izvodi najlepše valcere zajedno sa mladim dirigentom Vukom Wolkov-Popovićem. U slavljeničkoj sezoni u kojoj obeležava vek od postojanja orkestra, Beogradska filharmonija je za omiljenu publiku pripremila sasvim nov repertoar. U dobro poznatoj muzičkoj igraonici u koju se pretvara sala Filharmonije, bebe i njihovi roditelji će uživati u spletu nalepših valcera koje će za njih izvoditi filharmonijski orkestar. Već šest sezona, koncertići za bebe su najpopularniji progam Beogradske filharmonije za čije ulaznice uvek vlada ogromno interesovanje. Decembarski ciklus koncerata u potpunosti je bio rasprodat za manje od tri sata, a Filharmonija najavljuje nova druženja sa bebama i njihovim roditeljima, bakama i dekama, od 9 do 12. januara 2024. godine. Pored toga što uvode decu u svet klasične muzike bukvalno od njihovih prvih dana, ovi koncerti su takođe vid edukacije koju sprovodi Filharmonija na stručnom nivou, dajući šansu dirigentima mlađe generacije da stiču iskustva u radu sa orkestrom. Ne samo što su omiljeni kod publike, Koncerti za bebe su višestruko nagrađivani projekat od strane marketinške struke uz najviša priznanja Beogradskoj filharmoniji za doprinos zajednici.

U sali Beogradske filharmonije, najmlađi su sedeći i puzajući na mekoj prostirci postavljenoj ispred pozornice ili u rukama roditelja i baka i deka, pratili nastup orkestra, koji će ovde svirati do 8. decembra u terminima od 11:00 i 12:30. Portparol Filharmonije Jelena Milašinović rekla je Tanjugu da je to „najveseliji ciklus koncerata Beogradske filhamonije“, na kojima već šestu sezonu utiču na najmlađu publiku. Prema njenim rečima, filhamonija „Koncertima za bebe“ ne smao što neguje buduću publiku već u kontekstu struke daje profesionalnu priliku da nastupi mladom dirigentu Volkovu Popoviću. Filharmonija je najavila nova druženja sa bebama i njihovim roditeljima, bakama i dekama, od 9. do 12. januara 2024. godine, a Milašinović je napomenula da je u planu gostovanje sa tim programom u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana