Komunalna milicija pojačaće kontrolu lokala za Novu godinu Studio B

Objavljeno: 30.12.2021. 13:30 Izmenjeno: 30.12.2021. 13:30

Tokom novogodišnje noći biće pojačana kontrola, a ugostitelji i pojedinci koji se ne pridržavaju mera, biće adekvatno sankcionisani, kaže Šekularac.

Komunalna milicija pojačaće kontrolu lokala za Novu godinu, kaže rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Ranko Šekularac. On podseća da komunalna milicija dnevno kontroliše oko 100 ugostiteljskih objekata.

U prethodnom periodu prilikom kontrole ugostiteljskih objekata, najviše prekršaja zabeleženo je zbog nepoštovanja mera individualne zaštite, odnosno nenošenja maski u zatvorenom prostoru, objašnjava rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Ranko Šekularac, ali i zbog nepoštovanja mere provere kovid sertifikata od strane ugostitelja. U novogodišnjoj noći kontrola će biti pojačana, ističe Šekularac i sve propisane mere, kako kaže, moraće da se poštuju.

Šekularac naglašava da će se pre novogodišnje noći, a posebno u periodu posle Nove godine, kontrolisati i taksi prevoz, zbog, kako kaže, povećanog broja nelegalnih prevoznika.

Kada je reč o radnom vremenu ugostiteljskih objekata za Novu godinu, Šekularac navodi da to ostaje kao i do sada i da ugostitelji sami mogu da propišu radno vreme, koje, kako kaže, može biti i 24 sata.

Na teritoriji Beograda ima ukupno 390 komunalnih milicionara, podseća Šekularac, što je kako objašnjava, zbog velikog obima posla, nedovoljan broj, pa je jedan od planova za 2022. godinu da se zaposli više osoba u komunalnoj miliciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana