Kisić: Porodice, posebno višečlane, najveće bogatstvo Srbije tanjug

Objavljeno: 25.02.2023. 10:55 Izmenjeno: 25.02.2023. 10:56

Ministarka je istakla da je naš osnovni cilj, da nam se rađaju deca i da nas ima što više, kao i da osnažimo porodicu i budemo podrška roditeljima, dodaje se u saopštenju.

foto tanjug

 

U periodu od 2015. do 2022. godine u Srbiji se beleži rast broja zaposlenih majki i majki sa akademskim obrazovanjem, koje su rodile treće i četvrto dete, izjavila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić tokom posete sedmočlanoj porodici Grbić u Zemunu . Kako je navelo resorno ministarstvo, ona je sa članovima porodice Tanje Grbić razgovarala kako višečlana porodica funkcioniše i šta je to što država može da preduzme da bi njihovoj i drugim takvim porodicama kvalitet života bio još bolji. Ministarka Kisić je istakla da su porodice, a posebno višečlane, najveće bogatstvo naše zemlje i cilj nam je da ovakvih porodica bude što više u Srbiji. Ona je, takođe, dodala da Grbići treba da onima, koji bi želeli da imaju velike porodice, budu primer da istraju u tom cilju, jer su deca budućnost ove zemlje. „Bila je velika privilegija upoznati Tanju i njenu decu, koja su izuzetna, talentovana i veoma uspešni đaci, a pre svega su srećni i nasmejani. Ova porodica odiše toplinom, ljubavlju i slogom i time pokazuju da je porodica najsigurnije mesto za svakog čoveka“, rekla je ministarka Kisić. Ona je istakla da je naš osnovni cilj, da nam se rađaju deca i da nas ima što više, kao i da osnažimo porodicu i budemo podrška roditeljima, dodaje se u saopštenju.

U Republici Srbiji, u januaru 2023. godine, broj živorođenih je iznosio 5.401, sopštio je Republički zavod za statistiku. U odnosu na isti mesec prethodne godine, kada je broj živorođenih iznosio 4.829, beleži se rast od 572 odnosno za 11,8 procenata. Broj umrlih u Republici Srbiji u januaru 2023. godine iznosio je 9.372. U odnosu na isti mesec prethodne godine, kada je broj umrlih bio 11.392, beleži se pad od 2.020 ili za 17,7 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana