Vujko: Želim da u decembru, uz podršku navijača u Beogradu postanemo šampioni Evrope

Objavljeno: 25.02.2023. 10:21 Izmenjeno: 25.02.2023. 10:21

Najuspešniji srpski džudo klub Crvena zvezda poverio je novi mandat dosadašnjem rukovodstvu, na redovnoj izbornoj Skupštini održanoj u medija centru Stadiona „Rajko Mitić“ u prisustvu brojnih sportskih prijatelja i pripadnika sedme sile

Tim koji pobedjuje se ne menja!

U Medija centru Stadiona „Rajko Mitić“ održana je redovna izborna Skupština Džudo kluba Crvena zvezda, najuspešnijeg srpskog džudo kolektiva.

Tom prilikom delegati su dali novi mandat dosadašnjem rukovodstvu.

Izbronom Skupštinom predsedavao je Ivan Todorov, a članovi su jednoglasno za predsednika skupštine u narednom četvorogodišnjem periodu izabrali dosadašnjeg predsednika Ivana Bošnjaka.

Stojan Vujko, prvi čovek Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda po treći put je dobio poverenje članova Skupštine, dok je Ivanu Todorovu, po drugi put izglasano laskavo zvanje počasnog predsednika.

Na Skupštini su predstavljeni rezultati u minule četiri godine, a Crvena zvezda je ostvarila više nego impresivne rezultate kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni i s pravom može da se označi kao motor srpskog džudoa. Takmičari iz Ljutice Bogdana tokom minule četiri sezone osvojili su 415 zlatnih, 451 srebro i 706 bronzanih odličja a mogu se pohvaliti i istorijskim rezultatima kada su u pitanju seniorska  individualna i ekipna konkurencija. Crveno bela ekipa je aktuelni vicešampion Evrope a konstantnim vrhunskim dostignućima s pravom se nalaze na prvom mestu rang liste Evropske džudo unije.

Uz vrhunske rezultate najiskusnijih takmičara vodeći ljudi Džudo kluba Crvena zvezda u jednakoj meri misle i na podmladak pa se sada džudisti ovog tima mogu pohvaliti i novom halom u kojoj na raspolaganju 24 sata dnevno sedam dana u nedelji, imaju najmodernije džudo sale.

Stojan Vujko predsednik Upravog odbora Džudo kluba Crvena zvezda posle ponovnog izbora istakao je da dosadašnji rezultati obavezuju.

-Velika mi je čast i naravno obaveza što sam izabran po treći put za predsednika Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda- Želim da istaknem da ćemo biti bolji i uspešniji nego što smo do sada bili- rekao je Stojan Vujko.

Da u Džudo klubu Crvena zvezda treniraju vrhunski majstori svog sporta još jednom je potvrdio i Stojan Vujko.

-Ne samo da imamo sjajne džudiste nego i vrhunske džudistkinje što posebno želim da napomenem. Rezultati naših devojaka koje na pravi način brane boje našeg kluba su za svaku pohvalu i one nas jednostavno vode u nove pobede. Poznato je da je teško održati rezultat što mi već godinama unazad i činimo, posebno želim da se zahvalim našim trenerima i Stručnom štabu koji radi odličan posao- istakao je Stojan Vujko.

Džudisti Crvene zvezde kao prvi na rang listi Evropske džudo unije ove godine će kao domaćini jurišati na toliko željeno zlato. Da napomenemo crveno beli su se u Ligi šampiona 2019. i 2018. okitili bronzama dok su sezone 2021. i 2022 završili vicešmapionski.

-Kada su u pitanju planovi za budućnost jedino nam je još ostalo da uzmemo uzmemo zlatnu medalju u Ligi šampiona. Kako u klubu već imamo zlatnu medalju sa evropskog i svetskog prvenstva, želimo da uzmemo olimpijsko odličje. U decembru ćemo biti domaćini Lige šampiona i Lige Evrope i zato želim da pozovem sve naše navijače, sve džudiste i džudistkinje, ljubitelje sporta da uživaju u predivnom događaju. To će biti odlična prilika da vide šta je džudo i zašto je džudo više od sporta. Pozivam sve dođu i danavijaju za našu Crvenu zvezdu do zlatne medalje. Živela Crvena zvezda, živela Srbija -zaključio je Stojan Vujko.

Na izbornoj Skupštini Džudo kluba Crvena zvezda na pozicije potpredsednika izabrani su dogogodišnj članovi Branislav Vojinović, Stevan Polovina, Budiša Višnjić i Tatjana Cuk. Članovi Upravog odbora u naredne četiri godine biće Dragan Marković, Dragan Menićanin, Milan Vujko ( potpredsednici) kao i Dragan Kilibarda, Vladimir Jović, Miloš Perović, Ivan Šajfer, Luka Tomić, Mirko Ćirković, Siniša Zorić, Branislav Krivokapić, Oliver Glišić, Vladimir Ilić i Dragana Golović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana