Jovičić:Protiv prekida, ponosan na izbalansiranu politiku SRB Tanjug

Objavljeno: 12.07.2019. 13:08 Izmenjeno: 12.07.2019. 13:08

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić izjavio je, povodom sinoćnjeg pokušaja desničara da prekinu predstavu o Srebrenci u Beogradu, da je protiv takvog ponašanja, jer, kaže, svako ima pravo da čuje obe strane i sam donese zaključak.

„Ja sam rođen u Srebrenici, imao sam tamo porodicu, a ostao sam bez ičega. O prekidu predstave ne mogu da iznesem stav, jer to nisam video, ali mislim da ne treba prekidati bilo šta. Svako treba da čuje i jednu i drugu stranu i donese zaključak. Ako pogledate iz moje perspektive, ja imam gorak ukus u ustima jer se to desilo na mojoj koži“, rekao je Jovičić upitan da proceni kakva se atmosfera stvara u društvu nakon sinoćnjeg pokušaja desničara da prekinu predstavu o Srebrenici.

Jovičić je, dalje, kazao da je ponosan što predsednik Aleksandar Vučić vodi izbalansiranu politiku, bez teških reči, već sa rečima pomirenja – da svi u regionu moraju da žive zajedno.

„Na tome želim da čestitam predsedniku, kao dete izbeglica koje je otišlo sa spaljenih ognjišta i ne želim da se to ikada ponovi, ne samo u Srbiji i regionu, već i šire“, rekao je Jovičić.

O tome ko je kriv za zločine u bivšoj Jugoslaviji i zašto su komšije koje su svakog dana pile kafu, preko noći postali neprijatelji, kaže Jovičić, treba ostaviti kao otvoreno pitanje za budućnost i ostaviti da, analizirajući istoriju, buduće generacije donesu zaključke.

„Ne želim da se više ikada desi bilo kakav pogrom i srpskog i nesrpskog stanovništva, već da imamo mir i slogu, da se svi zajedno takmičimo u ekonomiji, ko će da ima bolji standard, a ne u tome ko će imati snažnije naoružanje koje će iskoristiti zbog nepromišljenih odluka nekih lidera država u regionu“, podvukao je Jovičić.

U Kolarčevoj zadužbini u Beogradu Helsinški odbor za ljudska prava organizovao je sinoć performans „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“, koji je dvadesetak desničara pokušalo da prekine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana