Joanikije:Saradnja svetovne i duhovne vlasti moguća Tanjug

Objavljeno: 04.06.2021. 10:04 Izmenjeno: 04.06.2021. 10:47

 Svetovna i duhovna vlast nisu isto, ali mogu da sarađuju i rade zajedno na dobro naroda, na dobro hrišćana i na dobro svih ostalih, ma kojoj veri pripadali, poručio je mitropolit crnogorsko primorski Joanikije.

Kako je objavljeno na portalu Mitropolije crnogorsko-primorske, on je sa žaljenjem konstatovao da u Crnoj Gori to još nije zaživelo, ali da se nada da hoće s dolaskom nove vlasti.

„Nadamo se da će to učiniti naše vlasti. Evo ga ovde gospodin premijer, i ministri, koji su verujuci ljudi. Drago nam je da su sa nama ljudi koji su smenili bivši režim, koji je pokazao primitivizam. Moram to reći tako, jer su se drznuli, ne samo da prekrše Milanski edikt koji je u temelju evropske civilizacije, nego i osnovnu ljudskost i poštenje“, rekao je mitropolit Joanikije.

On je to rekao juče na liturgiji u Cetinjskom manastiru, gde je svečano dočekan, posle liturgija održanih u manastiru Ðurđevi stupovi i Sabornom hramu u Podgorici, a nakon što ga je Sveti arhijerejski Sabor izabrao za naslednika mitropolita Amfilohija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana