Vulin: Hapšenje Jovičića dokaz da nema zaštićenih Tanjug

Objavljeno: 04.06.2021. 09:53 Izmenjeno: 05.06.2021. 11:06

Predsednik Aleksandar Vučić bio je veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon“, istakao Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula i visokog funkcionera SNS-a dokaz da niko neće biti zaštićen od odgovornosti.

Vulin je za RTS rekao da je do sada bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen i istakao da je hapšenjem Aleksandra Jovičića poslata jasna poruka da neće biti zaštićenih.

„Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon“, rekao je Vulin.

Pored predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića uhapšeno je još sedam osoba.

Vulin je naveo da je reč o saradnicima Jovičića i da se oni terete za zlouptrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.

„Oni su najpre stupali u kontakt s nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani“, objasnio je Vulin.

Vulin je rekao da je ova operacija pripremana mesecima jer, kako je ukazao, najduže se prikupljaju dokazi.

On nije želeo da komentariše navode da li je prilikom pretresa pronađen novac i naglasio je da samo tužilac može da kaže za šta se neko sumnjiči.

Prema rečima ministra policije, Jovičić je uhapšen pre dolaska na posao, a izvršen je pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana