Jedna validna ponuda za Galeniku Tanjug

Objavljeno: 15.09.2016. 13:22 Izmenjeno: 15.09.2016. 13:22

Britansko-ruski konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije ispunjava uslove i kriterijume postupka za privatizaciju Galenike, utvrdila je Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

 

Konzorcijum je, kako se navodi, ponudio 7.000.000 evra za 25 odsto kapitala u Galenici, ne manji broj zaposlenih od 700 i obavezuje se da obezbedi da 50 odsto kupoprodajne cene pripadne Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Subjektu privatizacije sa Strateškim partnerom.

Uredbom o strateškom partnerstvu određeno je da u slučaju da u postupku samo jedan učesnik ispunjava uslove i kriterijume postupka.

Komisija o tome sačinjava izveštaj koji se preko Ministarstva privrede dostavlja vladi.

U skladu sa Uredbom, u narednom periodu vlada će na osnovu izveštaja Komisije doneti odluku da li će se otpočeti pregovori sa Konzorcijumom Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Komisija je utvrdila da ponue ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije i EMS S.A. iz Brazila nisu dostavljene u skladu sa uputstvom i nisu usaglašene sa bitnim elementima ugovora o strateškom partnerstvu definisanim Zaključkom Vlade Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana