Izložba „Život iz mašte“ u KvArt BW studio b

Objavljeno: 26.05.2023. 14:32 Izmenjeno: 26.05.2023. 14:32

Umetnica Marija Nikolić kroz radove malih i velikih formata, koje karakteriše neobičan nadrealistički ton, preispituje različite društvene pojave i situacije   Izložba „Život iz mašte“ umetnice Marije Nikolić biće otvorena u ponedeljak, 29. maja, u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.   Na izložbi će biti predstavljeni radovi malih i […]

Umetnica Marija Nikolić kroz radove malih i velikih formata, koje karakteriše neobičan nadrealistički ton, preispituje različite društvene pojave i situacije

 

Izložba „Život iz mašte“ umetnice Marije Nikolić biće otvorena u ponedeljak, 29. maja, u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

 

Na izložbi će biti predstavljeni radovi malih i velikih formata koje karakteriše neobičan nadrealistički ton, propraćen satirom i društvenom kritikom. Izdužene, karikaturno naslikane figure smeštene su u prostore i situacije u kojima se ispituje njihova svest i neretko ukazuje na apsurd različitih društvenih pojava.

 

Marija Nikolić je rođena 1993. godine. Završila je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i magistrirala na Politehničkom univerzitetu u Milanu, gde se upisala i na doktorske studije. Od 2012. godine aktivno učestvuje na preko 25 lokalnih i međunarodnih grupnih izložbi, kao i na tri samostalne izložbe. Njena dela se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama širom Evrope i SAD-a.

 

Radovi Marije Nikolić biće predstavljeni u okviru izložbe „Život iz mašte“, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront nastavlja da promoviše kulturne i umetničke sadržaje u prestonici.

 

Izložba će biti otvorena do 9. juna, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana