ISTORIJSKI BODOVI ANJE ILIĆ NA SVETSKOM KUPU U DAVOSU

Objavljeno: 17.12.2022. 16:54 Izmenjeno: 17.12.2022. 16:54

Reprezentativka Srbije Anja Ilić je osojila prve bodove za Srbiju u istoriji
cross – country (nordijskog trčanja)

Naša mlada skijašica Anja Ilić je postigla sjajan rezultat na takmičenju Svetskog kupa u Davosu (Švajcarska). U disciplini sprint (1.500m)  ona je zauzela 37. mesto čime je osvojila 14 bodova. Nakon što su srpski skijaši osvajali bodove u alpskom skijanju i bijatlonu, ovo su prvi ikada osvojeni bodovi nekog našeg takmičara u pojedinačnoj konkurenciji u nordijskom trčanju. Pre dve godine u Drezdenu Anja je i u tim sprintu zajedno sa Maidom Drndić osvojila bodove.

Prvo mesto osvojila je Nadin Fedrih (Švajcarska), druga je bila Džesi Digins (SAD), a treća Johana Hangstrom (Švedska)

 

Mina Ilić, selektorka Srbije u nordijskom skijanju

„Prezadovoljni smo osvojenim bodovima u Davosu. Cilj za ovu sezonu smo ostvarili već na samom početku. Veoma mi je drago što je Anja osvojila prve bodove za Srbiju u istoriji nordijskog trčanja. Sada možemo bez opterećenja ući u drugi i treći deo sezone, ali sigurno je da očekujemo nove uspehe na velikim takmičenjima.“

 

Reprezentacija Srbije se vraća iz Švajcarske u Srbiju, a nakon praznične pauze slede novi izazovi – odbrana titule na Balkan kupu, kao i učešće na Svetskom prventvu koje će u februaru 2023. biti održano na Planici (Slovenija).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana