Informativni plakati u gradskom prevozu Beoinfo

Objavljeno: 31.03.2021. 10:45 Izmenjeno: 31.03.2021. 10:45

Grad Beograd ulaže u edukaciju sugrađana i u vakcinaciju. 

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je za TV K1 govorila o značaju vakcinacije i podsetila da zemlje koje imaju visok stepen imunizacije pobeđuju virus korona. Zbog toga, dodala je ona, Grad Beograd ulaže u edukaciju sugrađana i samu vakcinaciju.

– Želimo da putnici u javnom prevozu imaju podsetnik na koji način mogu da se prijave za imunizaciju. Sve mere koje su bile do sada, a odnose se na gradski prevoz, ostale su nepromenjene i istaknute su u unutrašnjosti vozila. Osim propisanih mera, radimo i na edukaciji građana, kako bi shvatili značaj vakcinacije. Ove brošure se nalaze na svim javnim objektima, podeljene su svim opštinama. Odštampane su u tiražu od 50 hiljada primeraka na srpskom i 30 hiljada primeraka na romskom jeziku. Zahvaljujući zalaganju Grada, Beograd danas ima više od 60 posto vakcinisanih građana starijih od 65 godina – istakla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, imunizacija korisnika u boravcima za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju organizovana je u prostorijama ovih ustanova. Oni će se vakcinisati u okruženju koje im je poznato kako bi izbegli izlaganje dodatnom stresu. Danas će se izvršiti revakcinacija vakcinisanih pre tri nedelje, ali će biti organizovana i vakcinacija novih korisnika.

– Grad je pokrenuo inicijativu „Ja sam se vakcinisao, vakciniši se i ti” koju su podržale javne ličnosti. Takođe, Grad je izvršio unutrašnje brendiranje autobusa, ali će i spoljašnjost uskoro biti izbrendirana. Reakcije su pozitivne jer je cilj bezbednost sugrađana i njihova edukacija. Na plakatima su poruke upućene građanima koje objašnjavaju da će na taj način štititi sebe i svoje okruženje. Takođe, tu su uputstva kako se ponašati nakon vakcinacije. Grad vodi jedinstvenu politiku prema radnicima u komunalnim službama, tako da su radnici GSP-a, jedna od prioritetnih grupa, među prvima vakcinisani – zaključila je Stanisavljevićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana