Nastavak imunizacije Beoinfo

Objavljeno: 31.03.2021. 10:47 Izmenjeno: 31.03.2021. 10:47

Nastavlja se imunizacija korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je  revakcinaciji i vakcinaciji korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovoj ulici i navela da je do sada u dnevnim boravcima vakcinisano više od 200 korisnika.

– U saradnji sa domovima zdravlja omogućili smo punoletnim korisnicima da se u dnevnim boravcima i revakcinišu, jer su tu primili i prvu dozu vakcine. Osim Dnevnog boravka u Šekspirovoj, korisnici su juče revakcinisani i vakcinisani u Dnevnom boravku u Obrenovcu, a u petak će to biti organizovano i u Dnevnom boravku u Sopotu. Na ovaj način roditeljima je omogućeno da se njihova deca vakcinišu u bilo kojem od dnevnih boravaka. Potrebno je samo da se prijave rukovodiocima svojih dnevnih boravaka – pojasnila je sekretarka Stanisavljević.

Kako je dodala, korisnici na terenu mogu da prime „sinofarm” i „fajzer” vakcinu, dok oni koji žele da prime „sputnjik”, dobijaju je u domovima zdravlja zbog načina prenosa i čuvanja vakcine.

Prema njenim rečima, u celokupnom sistemu socijalne zaštite u Beogradu je do sada vakcinisano više od 2.000 zaposlenih i korisnika.

– Svake sedmice organizujemo termine za vakcinaciju, a sutra se nova grupa zaposlenih vakciniše na Beogradskom sajmu – istakla je Nataša Stanisavljević.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov zahvalio je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji je omogućio da se u dnevnim boravcima organizuje vakcinacija.

– Danas se na dva punkta obavlja revakcinacija 61 korisnika, kao i vakcinacija njih 18. Takođe, ukoliko žele, omogućena je i vakcinacija roditelja korisnika u posebno organizovanim terminima – pojasnio je Jordanov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana