I „STARIM STUDENTIMA“ NA MAGISTARSKIM I DOKTORSKIM STUDIJAMA PRODUŽEN ROK ZA ZAVRŠETAK STUDIJA studio b

Objavljeno: 30.09.2022. 14:45 Izmenjeno: 30.09.2022. 14:45

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremiće izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija.

Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zaključak kojim se studentima koji su upisani na magistarske i doktorske studije, kao i kandidatima koji su prijavili doktorsku disertaciju do 10. septembra 2005. godine produži rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija.

Ranije ovog meseca Vlada Srbije usvojila je i zaključak kojim se studentima osnovnih studija koji su upisani na fakultete  i više škole do ovog datuma, takođe produži rok za završetak studija.

Inicijativu za produžetak roka za završetak studija „starim studentima“, predložila je Studentska konferencija univerziteta Srbije, a podržao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremiće izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija i pokrenuće dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja sa optimalnim rokom za završetak studija po starim programima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana