Građani o „Milošu Velikom“: Svaki novi put ostvarenje snova Tanjug

Objavljeno: 18.08.2019. 14:47 Izmenjeno: 19.08.2019. 12:51

Izgradnja i otvaranje autoputa „Miloš Veliki“, na deonici od Obrenovca do Ljiga veoma je značajna jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, kažu građani Obrenovca

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

„To je fenomenalna stvar. Svaka čast svima, a posebno opštini Obrenovac što je koliko toliko uticala na to da se taj projekat završi“, rekao je Slobodan Jović za Tanjug i istakao da će vreme putovanja biti značajno skraćeno, kao i da će biti bezbednije.
Otvaranjem deonice od Obrenovca do Ljiga zadovoljna je i Mirjana Petrović koja kaže da je svaki novi put bez rupa ostvarenje snova za sve vozače.

„Najvažnije je što će putovanje novim autoputem biti bezbednije, samo da bude još i osvetljen. Mi imamo tri elektrane u okolini i Obrenovac treba da sija kao Las Vegas“, rekla je ona.

Njena sugrađanka Bosiljka Stefanović zahvalila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na novom autoputu jer je, kako je istakla, sve što on radi dobro za građane Srbije.

Izrazila je zadovoljstvo što će, zahvaljujući novom autoputu, vreme putovanja biti značajno skraćeno.

„To je veoma značajno za sve koji putuju, idu na more.

Većina moje rodbine putuje u Grčku. Svima srećan put na novom putu“, dodala je Bosiljka.

Deonica autoputa od Obrenovca do Ljiga duga je 62,7 kilometara i značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Trasu od Obrenovca do Ljiga čine deonice Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Tako će s deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju, u saobracajnoj funkciji biti 103,06 km Autoputa E-763 Beograd – Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana