„Frankenštajn“ na repertoaru online Filharmonije Tanjug

Objavljeno: 06.05.2020. 12:16 Izmenjeno: 06.05.2020. 12:16

U okviru onlajn sezone petkom na Jutjubu Beogradska filharmonija predstavlja kultnu kompoziciju „Frankenštajn“ autora HK Grubera 8. maja u 20 sati, a koja je domaću premijeru imala u okviru ciklusa Pandemonijum.

Publika će imati priliku da pogleda nesvakidašnji nastup muzičara koji pored klasičnih instrumenta sviraju i na igračkama.

Jedan od najangažovanijih austrijskih savremenih kompozitora, HK Gruber nastupio je kao dirigent, solista i šansonjer predstavivši delo koje je sinteza pop i narodne muzike, kao i bogate tradicije bečkog kabarea.

U ovom komadu, pored Frankenštajna pojavljuju se razlni junaci poput Supermena, Džejmsa Bonda, Đanga, Robinzona Krusoa, Betmena i Robina, a filharmoničari njihovo „herojstvo“ prikazuju i na trubicama, sirenama, pištaljkama, šmirglama, čegrtaljkama, klaviru-igračci, melodikama.

Ovoj kompoziciji, zabavnoj i za slušanje i za gledanje, prethodi „Muzika preobraženja“ Kurta Švercika.

U okviru nedeljnog onlajn repertoara na društvenim mrežama i sajtu Beogradske filharmonije objavljeno je novo izdanje bloga Filharmoničar u izolaciji violinistkinje Tamare Živković.

Koncertmajstor Miroslav Pavlović je publici poklonio temu iz Betovenove Romanse koju je trebalo kao solista da odsvira sa orkestrom pod upravom dirigenta Hansa Grafa.

Audio sreda predstavlja nastup Nemanje Stankovića i Dvoržakov Koncert za violončelo i orkestar, a sećanje četvrtkom odlazi u Muzej savremene umetnosti kada je Filharmonija održala niz performansa prilikom otvaranja muzeja nakon dugačke pauze i renoviranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana