Flota civilne zaštite Republike Srpske od danas ima helikopter Bell 206 B tanjug

Objavljeno: 11.08.2022. 13:50 Izmenjeno: 11.08.2022. 13:50

Državni sekretar Jocić je istakao da su razvoj RS i bolji život i bezbednost građana značajni koliko i razvoj i bolji život i bezbednost građana Srbije.

foto tanjug

 

Ugovor o kupoprodaji helikoptera Bell 206 B MUP-a Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske su potpisali državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić i v. d. direktor Republičke uprave civilne zaštite RS Milan Novitović.

Jocić je kazao da je RS spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija uvek biti tu da pomogne građanima Srpske i da će tako biti dokle god je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

On je dodao da je realizacija kupoprodaje helikoptera samo potvrda ove izuzetne saradnje, te da je flota Republičke uprave civilne zaštite RS od danas je bogatija za letelicu koja će umnogome pomoći i građanima Srpske u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa.

„Veliki šumski požar koji je pre samo nekoliko dana pogodio okolinu Trebinja, kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputilo pomoć, pokazao je u kojoj meri je značajna opreml?enost službi nadležnih za vanredne situacije. Bezbednost svakog građanina Republike Srpske za nas je značajna koliko i bezbednost građana Republike Srbije“, rekao je Jocić.

Dodao je da je MUP Srbije, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika države, značajno ojačao svoju flotu, da danas raspolaže sa eskadrilom novih helikoptera različitih tipova, da je pet letelica opremljeno sa pet vedara za gašenje požara, i da je u mogućnosti da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, naročito svojim sunarodnicima sa druge strane Drine.

„Helikopter koji je danas postao vlasništvo Republike Srpske i koji će vrlo brzo biti isporučen, u značajnoj meri će uvećati operativne sposobnosti Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, a građani Srpske će se osećati bezbednije. Srbija je uvek tu da pomogne“, dodao je Jocić.

„Samo u poslednjih godinu dana, odlukom ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina MUP Srbije je opštini Ribnik donirao vatrogasno vozilo, Konjici MUP-a Srpske neophodnu opremu za službene konje, pripadnici policije Srpske se zajedno obučavaju sa pripadnicima srpske policije, zajedno vežbaju. Brinemo i o Srbima koji žive u četiri opštine u Federaciji BiH, u toku je opremanje policijske stanice u Drvaru opremom koju je doniralo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Srbija je uvek tu da pomogne“, naveo je Jocić.

Novitović je izjavio da godinama unazad postoji izuzetna saradnja sa Sektorom za vanredne situacije, Helikopterskom jedinicom i MUP-om Srbije.

„Naša saradnja se unapređuje i razvija. Nama je obaveza i zadatak da u vremenu ispred nas taj stepen saradnje i operativnosti podignemo na viši nivo. Upravo potpisivanjem današnjeg ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije idemo ka tom cilju“, naveo je Novitović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana