Ðurić sa Bocan-Harčenkom: Agresivna kampanja Prištine Tanjug

Objavljeno: 01.10.2019. 17:24 Izmenjeno: 01.10.2019. 17:24

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić upoznao je   ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, ukazavši da je u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Kosova i Metohije.

FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ nr

Jedna od tema razgovora bili su predstojeći pokrajinski parlamentarni izbori i predizborna kampanja tokom koje je, prema Ðurićevim rečima, Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika.

Ðurić je, kako je saopšteno, naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je uveren da će Srbi, uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini.

Ðurić je naglasio da je, zahvaljujući srdačnim i prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa podignuta na do sada neviđen nivo.

Rešavanje problem Kosova i Metohije je, prema Ðurićevim rečima, međunarodni bezbednosni izazov, od kojeg zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, i zato je veoma važno da Rusija, kao jedna od najuticajnijih svetskih sila, nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu.

Na primeru ruske pomoći Srbiji po pitanju Kosova i Metohije još jednom se potvrđuju tradicionalno bliske, bratske veze dveju država i naroda, kazao je Ðurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana