Đorđević: Nova Pošta u Nemanjinoj biće „pošta budućnosti“ tanjug

Objavljeno: 18.03.2023. 10:40 Izmenjeno: 18.03.2023. 11:22

Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi, ali se tu trenutno i dalje nalaze šalteri Pošte Srbije, ali i MUP-a, pošto se zgrada MUP-a u Savskoj ulici renovira.

foto tanjug

 

Nova Pošta na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice planirano je da bude otvorena ove godine i u prostoru od 900 metara kvadratnih biće napravljen moderni hab, koji će biti reprezentativni primer toga kako će sve velike pošte u Srbiji izgledati u budućnosti, izjavio je vd. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević. „To je jedan potpuno novi koncept, videćete kako će izgledati. Ideja je da sve buduće pošte budu otvarane po tom konceptu – da budu najbolje iskorišćene i pruže najbolju uslugu građanima“, rekao je Đorđević za Tanjug. Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi, ali se tu trenutno i dalje nalaze šalteri Pošte Srbije, ali i MUP-a, pošto se zgrada MUP-a u Savskoj ulici renovira. Kako je najavio Đorđević, planirano je da se od juna ove godine, pošta premesti u kancelarije Jugoslovenskog rečnog brodarstva, a MUP vrati u renoviranu zgradu u Savskoj. „Zgrada Pošte je predata državi i imaće potpuno drugu namenu. Ja se iskreno i, kao rođeni Beograđanin, radujem što će ta zgrada dobiti izgled kakav je imala ranije i da će biti u potpunosti iskorišćena. Trenutno u toj zgradi radi pošta i MUP, i to je sve ograničeno do juna. Od juna, mi smo dobili kancelarije u Jugoslovenkom rečnom brodarstvu gde će preći i nacionalna administracija, a na uglu Nemanjine i Sarajavske, gde je bivši ´Boreli´, biće pošta budućnosti na 900 kvadrata“, rekao je Đorđević.

Vršilac dužnosti Pošte Srbije Zoran Đrđević izjavio je da su toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte. „Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija“, rekao je Đorđević Tanjugu. On je istakao da će pošte biti otvaranje širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte. „Da probamo da pružimo usluge našim građanima kako bi oni ostali. Nama je ideja da u svakom selu koje ima 500 i više stanovnika postoji neka vrsta `haba`. Tu će biti pored Pošte Srbije i Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Poštanska štedionica i faktički da pružimo našim građanima da na jednom mestu mogu da odrade sve”, rekao je Đorđević. To će otvoriti i nova radna mesta, dodao je on i istakao da će na taj način dodatno motivisatiu ljude da ostanu da žive i rade u tim manjim mestima. Đorđević je kazao da je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, sa idejom da se primeni iskustvo nekih drugih zemalja i Pošti povere određene poslove MUP-a. “Obzirom da je i Pošta država, ideja je da MUP Srbije deo svojih zaposlenih prebaci tamo gde su potrebni za operativne poslove i smanji administraciju na šalterima, tako da određene šalterske poslove prepuste Pošti Srbije”, objasnio je Đorđević. Kako je rekao, s obzirom da Pošta Srbije ima 1.534 lokacije, a možda i više, ona ima mogućnost da se sve ono što je vezano za pasoše, lične karte, produženja vozačke dozvole, obavlja u Pošti Srbije, kao i da bude potpuno sigurno. Što se tiče broja pošti koje je planirano da budu otvorene širom zemlje, Đorđević kaže da se trenutno radi na racionalizaciji i kategorizaciji pošti, te da će naknado biti poznato o kom broju je reč, zavisno od potreba. “Pravimo nekoliko kategorija pošta – prvog, drugog, trećeg, petog, šestog, sedmog reda. To će jasno pokazati kako će da izgledaju, koje poslove da obavljaju, i za koji broj stanovnika. Recimo, da nemamo upavnike u tri male pošte koje su na kilometar udaljene jedna od druge. Ideja je da imamo jednog koji će da pokrije sve tri, da uštedimo ljude, a da onda te ljude iskoristimo za otvaranje drugih pošti“, rekao je Đorđević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana