Devenport pohvalio odnos Vlade Srbije prema migrantima Tanjug

Objavljeno: 15.07.2016. 11:25 Izmenjeno: 15.07.2016. 17:47

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Majkl Devenport je u razgovoru sa ministrom za rad Aleksandrom Vulinom pohvalio odnos Vlade Srbije prema migrantima i naglasio da će EU nastaviti da finansijski podržava Srbiju u rešavanju problema migrantske krize.

Kako je saopšteno iz Ministrstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministar Vulin je zahvalio na veoma uspešnoj saradnji i dosadašnjoj finansijskoj podršci i istakao da je potrebno naći zajedničko rešenje kako bi se osigurala stabilnost regiona i EU.

Vulin i Devenport su, kako se navodi, razgovarali o trenutnoj situaciji u vezi sa migrantskom krizom, unaprednju položaja migranata u prihvatnim centrima i stanju na srpskim graničnim prelazima.

Devenport je, kako se navodi, pohvalio odnos Vlade Srbije prema migrantima i naglasio da će Evropska unija nastaviti da finasijski podržava Srbiju u rešavanju problema migrantske krize.

Dogovreno je da će redovna i dobra komunikacija Srbije i Evropske unije, kao i bilateralna saradnja sa zemljama regiona biti nastavljena.

Istaknut je i značaj zajedničke saradnje i rada na terenu sa organizacijama civilnog društva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana