Dačić: Formiran tim koji će se boriti protiv prijema Prištine u Savet Evrope tanjug

Objavljeno: 05.04.2024. 16:56 Izmenjeno: 05.04.2024. 17:09

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić potvrdio je za Tanjug da je na  sednici Vlade formiran tim koji će se boriti protiv prijema Prištine u Savet Evrope. Hitno formiranje ovog tima juče je na vanrednoj sednici Vlade Srbije zatražio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dačić je rekao i da će taj tim […]

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić potvrdio je za Tanjug da je na  sednici Vlade formiran tim koji će se boriti protiv prijema Prištine u Savet Evrope. Hitno formiranje ovog tima juče je na vanrednoj sednici Vlade Srbije zatražio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dačić je rekao i da će taj tim voditi on, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, kao i da će u timu biti najviše ljudi iz Ministarstva spoljnih poslova, kao i iz drugih ministarstava, Narodne skupštine i kabineta predsednika Republike. Inicijativa tzv. Kosova za prijem u Savet Evrope razmatraće se na zasedanju Parlamentarne skupštine SE 16. aprila.

Za rukovodica radne grupe imenovan je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a zamenik rukovodioca biće Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Radna grupa koordiniraće aktivnostima svih državnih organa Republike Srbije u svim aktivnostima na planu sprečavanja prijema tzv. Republike Kosovo u Savet Evrope. Između ostalih, članovi radne grupe biće i Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije i Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 19°C

-

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana