Cvijanović:Želim da doprinesem promenama u odnosima Srbije i BiH tanjug

Objavljeno: 24.11.2022. 11:34 Izmenjeno: 24.11.2022. 11:34

Iskazala je veliku zavalnost Srbiji što je odlučila da bude investitor i koinvestitor na značcajnim projektima.

foto tanjug

 

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je Srbija pouzdano stala iza svih zajedničkih strateški važnih projekata i dodala da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Cvijanović je nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem zahvalila predsedniku Srbije na vremenu koje izdvojio u, kako je rekla, ovim složenim odnosima i vermenima, kao i na zajedničkom angažovanju na razvoju projekata i bilateralnih odnosa i svega što je rađeno u odnosima RS i Srbije.

„Sa aspekta nove pozicije želala bih da doprinesem promenama – da odnosi BiH i Srbije budu bolji da se razumemo bolje, ali to zavisi i od drugih ne zavisi samo od mene“, rekla je ona.

Novi srpski član Predsedništva BiH je rekla da želi da se izađe iz faze svađalačkog odnosa u BiH, da se izađe na put sagledavanja koristi i realizacije projekata a ne blokada.

Iskazala je veliku zavalnost Srbiji što je odlučila da bude investitor i koinvestitor na značcajnim projektima.

„Stretski interes je da se ide u realizaciju projekta Buk bijela, zainteresovani smo i za aerodrom u Trebinju jer će to doprineti boljoj komunikaciji mejdu nama, razvoj privrede i turizam.

Cvijanović je pozdavila ideju za zajedničke aktivnosti i radnu grupu vezano za odnose BiH i Srbije.

„Naravno da u ovom periodu treba razjasniti brojne dileme pogotovo imaući u vidu mnoga opterećena, a BiH treba da izađe iz takvih okvira“, rekla je Cvijanović,nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i novoizabranim predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana