Crveni krst Beograd – takmičenje u pružanju Prve pomoći Beoinfo

Objavljeno: 01.06.2019. 11:52 Izmenjeno: 01.06.2019. 15:59

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorio je tradicionalno takmičenje u pružanju Prve pomoći, koje organizuje Crveni krst Beograd. Na takmičenju učestvuju ekipe iz beogradskih organizacija Crvenog krsta sa ekipama podmlatka i omladine, kao i pet ekipa „petlića”, koje su nastupile revijalno.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorio je  tradicionalno takmičenje u pružanju Prve pomoći, koje organizuje Crveni krst Beograd. Na takmičenju učestvuju ekipe iz beogradskih organizacija Crvenog krsta sa ekipama podmlatka i omladine, kao i pet ekipa „petlića”, koje su nastupile revijalno.

Cilj ovog takmičenja jeste provera znanja ekipa, uvežbavanje i promocija, kao i podsećanje na značaj programa Prve pomoći, što je od velike važnosti posebno za najmlađe, rekao je Mladenović.

On je deci čestitao na uspehu i poručio im da treba da budu ponosni jer su deo sistema koji je od velikog značaja za bezbednost, zaštitu i spasavanje u Beogradu. Takođe, ukazao im je da treba da šire duh Crvenog krsta.

– Deca i mladi ljudi svake godine na ovaj način pokazuju svoju humanost. Oni stiču veštine i znanje da mogu da pomognu nekom u nevolji – istakao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je naročito ukazao na značaj saradnje Grada Beograda i Crvenog krsta Beograd.

– Obučavanjem šireg kruga ljudi, povećava se spremnost za reagovanje u slučajevima elementarnih nepogoda i rizičnim situacijama – rekao je Mladenović i zahvalio Crvenom krstu na velikom doprinosu u svemu tome.

Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta, naveo je da je Prva pomoć suština Crvenog krsta, te da se u zemlji svake godine u osnovama Prve pomoći obuči oko trideset hiljada građana, od toga 16 hiljada mladih i tri hiljade predškolaca. On je istakao da Beograd u svemu prednjači i ukazao na dobru saradnju sa svim institucijama grada.

– Ovo je prilika da otkrijemo heroje u sebi, a danas svi to jeste – rekao je on.

Andreja Mladenović je na kraju dodelio medalje „petlićima” – učenicima do četvrtog razreda osnovne škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 21°C

Slaba kiša

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana