Brnabić: Vodimo politiku dela, a ne reči Tanjug

Objavljeno: 07.08.2019. 12:42 Izmenjeno: 08.08.2019. 10:51

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je  u Novom Sadu, gde počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, da je to način da se izrazi zahvalnost ljudima koji svaki dan stavljaju svoje živote u opasnost, da bi životi ostalih građana bili mirni i bezbedni.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Brnabić je istakla da projekat izgradnje stanova govori i o tome da vlada veliki akcenat stavlja na domaću građevinsku industriju.

Premijerka je istakla da na tokom gradnje, najmanje 80 odsto materijala mora da bude domaćeg porekla.

„Velika zahvalnost domaćim građevinskim kompanijama koje se javljaju na tendere, veruju vladi, veruju da poslovi nisu namešteni za nekog, takmiče se i postižemo da domaće kompanije dobijaju ove poslove“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da za 29 godina nije bilo boljeg vremena nego u poslednje dve-tri godine, što je, ističe, pokazatelj sve jače ekonomije Srbije, sve jačeg budžeta, a sve zahvaljujući reformama koje je pokrenula vlada čiji je premijer bio Aleksandar Vučić 2014. godine.

„Zahvaljujući tim reformama imamo novac da uložimo u ovo. Da vodimo politiku dela, a ne reči“, naglasila je premijerka.

Premijerka je istakla da je izgradnja stanova u Novom Sadu jedan u nizu značajnih projekata na koje je ponosna, među kojima je posebno istakla izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine (KCV) i izgradnju Insituta Biosens.

Ona je rekla da je 2. sepetmbar rok za dostavljanje ponuda za izgradnju KCV i pozvala sve kompanije da učestvuju na tenderu.

Takođe, napomenula je da je izgradnja Biosens isntitua veliki projekat koji stavlja Novi Sad na svetsku mapu izvrsnosti, digitalizacije i informacionih tehnologija.

„Zahvaljujući tome Novi Sad će biti jedan od samo 10 evropskih centara izvrsnosti. U samom smo vrhu, a to je naša pamet“, rekla je Brnabić i dodala da Srbija i EU ulažu zajedno 28 miliona u taj projekat.

„Imamo čemu da se radujemo i ponosimo. Idemo svi zajedno napred dalje, a ovo je jedan u nizu važnih projekata“, zaključila je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana