Brnabić: Uspešna poseta Briselu Tanjug

Objavljeno: 25.01.2022. 20:01 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:26

Brnabić je kazala da je zahvalila na učešću evroparlamentaraca u međupartijskom dijalogu i dodala da će već u petak imati novi sastanak sa njima.

foto Tanjug

 

Premijerka Ana Brnabić ocenila je  posetu Briselu uspešnom, navodeći da sastanci koje je imala sa zvaničnicima pokazuju koliko je EU posvećena Srbiji.

Brnabić se  sastala sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, predsednikom Odbora za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, komesarima za proširenje i pravosuđe.

„To je nešto što se ne dešava često i govori o tome koliko je EU posvećena Srbiji i koliku pažnju posvećuje reformama koje smo sproveli u poslednjih nekoliko meseci zaključno sa referendumom“, rekla je Brnabić novinarima.

Ona je dodala da je svako bez izuzetka čestitao na uspehu referenduma o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, ocenjujući da je to važno za oblast vladavine prava.

„Bio je naporan dan, ali svakako uspešan. Mislim da sve to govori u kakvom je Srbija stutusu u odnosu na EU u ovom trenutku“, dodala je premijerka.

Na pitanje kakav stav o proširenju ima novoizabrana predsednica EP Roberta Mecole po pitanju proširenja, Brnabić je odgovorila da je njen stav u saglasju sa EK, a to je da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Takođe, prenela je i da je pozvala novu predsednicu EP da dođe u posetu Srbiji.

„Ono što je takođe važno i što pokazuje taj odnos prema Srbiji je to što je njen prvi zvaničan sastanak u Briselu kao predsedncie EP bio upravo sa delegacijom iz Srbije“, rekla je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana