Brnabić na konferenciji o zaštiti intelektualne svojine Tanjug

Objavljeno: 16.06.2019. 12:04 Izmenjeno: 16.06.2019. 12:04

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće u ponedeljak u Banjaluci, na regionalnoj konferenciji „Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak“.

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće i premijer Republike Srpske Radovan Višković kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije Mladen Šarčević.

Prisutnima će se obratiti i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stručne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

U okviru konferencije biće održana tri panela i to „Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države“, „Intelektualna svojina i telekomunikacije danas“ i „Autorska prava i savremena piraterija“.

Konferenciju organizuje regionalna think-tank organizacija Institut za javnu politiku, a održava se kao deo foruma „Balkan perspectives today“, čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana