Brnabić: Kreće kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 Tanjug

Objavljeno: 20.05.2021. 12:47 Izmenjeno: 21.05.2021. 13:41

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila da će sutra biti održan veliki događaj kojim će se pokrenuti targetirana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina

Brnabić je to kazala odgovarajući na pitanja novinara, a nakon uručenja donacije Udruženja pčelara NURDOR-u i pedijatrijskim ustanovama širom zemlje, dodajući da će to rezultirati većim procentom vakcinisanih u toj populaciji gde je procenat vakcinisanih, kako kaže, problematičan.

„Sutra pokrećemo kampanju, ja ću nastaviti da obilazim Srbiju i da molim i apelujem na ljude da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo korona virus i nastavimo sa normalnim životom“, kazala je premijerka.

Kao dobru stvar, Brnabić ističe to što je populacija iznad 64 godina starosti skoro u potpunost zaštićena vakcinama.

Ipak, kako naglašava, i lekari govore da u bolnicama zavrsavaju sve mlađi ljudi, što je zbog toga što tu nažalost nema tako dobar procenat vakcinacije.

Kada je reč generalno o procesu vakcinacije u zemlji, premijerka kaže da odziv generalno nije loš i da sada iznosi približno 44 odsto.

„Tu se značajno ne menjaju stvari, one lokalne samouprave koje su dobre i dalje su dobre“, kazala je Brnabić i dodala da će u nekim beogradskim opštinama uskoro biti 70 odsto vakcinisanih od ukupne punoletne populacije.

Najlošiji odaziv je u Tutinu koji još nije došao na 10 odsto, kaže premijerka, i dodaje da je loše stanje i u Novom Pazaru, Lajkovcu, Mionici, Rači, Ražnju, Sjenici, Ubu, Ljigu.

„Prvih 10 i poslednjih 10 se ne menja“, kazala je premijerka i pohvalila Priboj, Kladovo, Kikindu, Mali Zvornik, koji su u prvih 15 po procentu vakcinacije.

Dodaje da je Žitorađa bila jako loša po procentu vakcinacije, ali da je uz pomoć i podršku Ministarstva zdravlja i u toj opštini svakoga dana sve veći procenat vakcinisanih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana