Besplatni programi u oblasti sporta za vreme zimskog raspusta studio b

Objavljeno: 07.12.2022. 17:13 Izmenjeno: 07.12.2022. 17:13

Pozivaju se svi zainteresovani roditelji da svoju decu prijave direktno sportskim centrima koji će ih evidentirati i rasporediti u odgovarajuću grupu i dobiti termine kada će učenik/ca dolaziti na ponuđene programe.

Sekretarijat za sport i omladinu i u školskoj 2022/2023. godini nastavlja besplatne programe za vreme zimskog školskog raspusta, koji će se realizovati od 3. do 22. januara 2023. godine, za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Beograda, saopštavaju iz ovog sekretarijata.

Svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će u zimskim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovom sportu. Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine, navode iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Školarci mogu da se prijave na sledeće programe:

– zimske kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, atletike, stonog tenisa, džuda, tekvondoa, rvanja, boksa, karatea, kik-boksa, plesa, aikida, ritmičke i korektivne gimnastike, streličarstva i fitnesa. Održavaće se takođe i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi koje organizuju sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu d. o. o. Beograd, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Sportski centar „Voždovac” d. o. o. Beograd, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad” d. o. o. Beograd, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Sportska organizacija Čukarica, ustanova „Voždovački centar – Šumice”;

– školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja) koje organizuju sportski centri: Javno preduzeće sportski centar „Novi Beograd”, Privredno društvo „25. maj – Milan Gale Muškatirović”, Privredno društvo „Mirko Sandić” d. o. o. Beograd – Vračar, Sportski centar „Tašmajdan” d. o. o. Beograd, Sportski centar „Voždovac” d. o. o. Beograd, Gradski centar za fizičku kulturu d. o. o. Beograd, Privredno društvo Sportski centar „Pinki – Zemun” d. o. o. Beograd, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac” kao i Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”;

– rekreativno klizanje koje organizuju sportski centri: Sportski centar „Tašmajdan” d. o. o. Beograd (ledena dvorana „Pionir” i stadion Tašmajdan), Javno preduzeće „Ada Ciganlija”, kao i Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”.

Takođe, za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Sportska akademija „Svimbo” organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić”, a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni kamp za osobe sa invaliditetom u toku zimskog raspusta na terenima Sportskog centra „Voždovac” d. o. o. Beograd, Javnog preduzeća Sportski centar „Novi Beograd” i Javnog preduzeća Sportski centar „Olimp – Zvezdara”.

Interesovanje za sve sportske programe je veliko, pa iz tog razloga iz ovog sekretarijata preporučuju da se zainteresovani učenici prijave organizatorima programa pre početka realizacije istog, imajući u vidu da je broj mesta ograničen. Takođe, učenici treba sa sobom da ponesu sportsku opremu pri odlasku na željeni program.

Pozivaju se svi zainteresovani roditelji da svoju decu prijave direktno sportskim centrima koji će ih evidentirati i rasporediti u odgovarajuću grupu i dobiti termine kada će učenik/ca dolaziti na ponuđene programe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana