Besplatna novogodišnja zabava ispod tornja na Avali Studio B

Objavljeno: 21.12.2018. 11:57 Izmenjeno: 21.12.2018. 11:57

Besplatno novogodišnje druženje za sve generacije na Avali, uz Deda Mraza, radionice za decu, malu školu elektronike, fotogafisanje, etno prodavince i posetu muzeju JP Emisiona tehnika i veze, organizovaće na svom kompleksu tornja u nedelju 23. decembra, od 11.30 do 13.30 sati.

„Na beogradsku Laponiju stiže Deda Mraz da se fotografiše sa najmlađima, koji će ujedno moći da u Muzeju aktivno učestvuju u radionici pravljenja robota – Junkbota. Dok se mališani uzrasta do 12 godina zanimaju u maloj školi elektronike, njihovi pratioci moći će da kupe neki domaći proizvod ili se ugreju kuvanim vinom i rakijom koji će se prodavati na etno-tezgama duž puta“, izjavila je Jelena Dimitrijević Gajić, menadžer za odnose s javnošću, odeljenje Avalski toranj, JP Emisiona tehnika i veze i dodala „Razloga za dobru prazničnu atmosferu imamo i da bismo u lepom raspoloženju obeležili izuzetno uspešnu godinu u kojoj je vidikovac tornja posetilo 185.000 ljudi, odn. 21% više nego prethodne godine, koja je bila rekordna u proteklih 5 godina“.

Avalski toranj najviša je građevina na Balkanu (204,8 metara) i jedna od top 5 turističkih destinacija Beograda.

Avalaski toranj bio je izgrađen 1965. godine, po projektu arhitekti Uglješe Bogunovića i Slobodana Janjića, kada su na njemu postavljene i prve televizijske i radio antene. Nakon NATO bombardovanja 1999. godine, Avalski toranj je srušen, da bi samo deceniju kasnije nakon rekonstrukcije, on zablistao u punom sjaju. Po modelu starog tornja, sa istom funkcijom telekomunikacionog objekta i antenskim stubom, Avalski toranj danas krase dva lifta i kafe – bar koji se nalazi na 119. metru, odnosno vidikovac na 122. metru, odakle se proteže neverovatan pogled na sever Srbije.

Toranj je u nadležnosti JP Emisiona tehnika i veze od novembra 2010, kao najznačajniji telekomunikacioni objekat, na usluzi televizijskim i radio emiterima, kao i mobilnim operaterima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana