Analitičari: Obradoviću uskratiti politički imunitet Studio B

Objavljeno: 08.05.2020. 19:50 Izmenjeno: 09.05.2020. 17:38

Boško Obradović odavno je iskočio iz klišea dozvoljenih građanskih protesta i posvetio se nasilnom pokušaju rušenja vlasti u ime domaćih i stranih mentora, ocenjuju sagovornici Studija B.

On je, kaže Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, vulgarizovao i Sokratovu definiciju demokratije da „Svako ko nije niko i ništa, može da se trudi da bude neko i nešto“, ne birajući način kako će do toga doći“.

Boško Obradović i njegovi huškači žive u prošlosti. Ništa više u Srbiji ne može da se promeni na silu, jer je aktuelna vlast izabrana voljom naroda i može da se promeni samo na izborima. Za njega lično, kaže Jeremić, možda bi najbolje bilo da bude uklonjen sa političke scene i da onda u zatvoru razmišlja sta će dalje.

Ako je neko mislio da će taj nacistički način razmišljanja dela srpske opozicije biti potcenjen od strane analitičara grdno je pogrešio. Događaji ovih dana su ih najbolje demantovali. Stvarni tvorci ovog scenarija se kriju, a u prvi plan su isturili Boška Obradovića.

Čini mi se da ovom misijom Boško Obradović pokušava da sebe predstavi kao mučenika, kaže urednik portala Embrago. Ta ideja mu je propala u startu, jer je svoju nekada na političkoj sceni Srbije prihvatljivu nacionalnu ideju upropastio, a samim tim i šansu da bude ozbiljan političar – prokockao.

Fašistička metodologija Boška Obradovića, kaže politički analitičar Božidar Spasić, nije put koji će bilo ko u Srbiji podržati.

Ponašanje „Ljotićevca Obradovića“  sve je samo ne spontano. Po svim, već viđenim obrascima jasno je da je sve organizovano, a samo on zna zašto je u ime drugih, koji se kriju, prihvatio ulogu jurišnika, smatra Spasić.

Ovaj nasilni nastup Boška Obradovića ima jasne udarne tačke. Na meti su, kaže Spasić, predsednik i njegova porodica, a onda i vlada i narodni poslanici. Vlast je, kaže, po meni suviše tolerantna.

Boško Obradović je napravio toliko ispada zbog kojih administrativni odbor može i mora da mu uskrati poslanički imunitet. Pošto neće na naredne  izbore,krajnje je vreme da pred gradjane Srbije izadje bez zaštite i prihvati odgovornost za svoje postupkem, kao običan čovek ili kao političar koji je upropastio jednu perspektivnu nacionalnu opciju. U svakom slučaju, kažu sagovornici Studija B, nadležni na ovo nasilničko ponašanje moraju da stave tačku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana