Adaptacija i rekonstrukcija vrtića na Vračaru Studio B

Objavljeno: 18.05.2021. 15:04 Izmenjeno: 18.05.2021. 15:04

Novootvoreni vrtić površine 700 kvadratnih metara moći će da primi oko 150 mališana, tako da lista čekanja za mesto u vrtićima na Vračaru više neće postojati.

Predsednik Gradske opštine Vračar Milan A. Nedeljković zajedno sa zamenikom predsednika Opštine Dejanom Ribaćem, načelnikom Uprave Gordanom Bastom i šefom Kabineta Nikolom Jelenkovićem, obišao je danas radove na adaptaciji i rekonstrukciji Aneksa Upravne zgrade GO Vračar koji je Gradska opština Vračar ustupila Gradu Beogradu za potrebe Predškolske ustanove „Vračar“.

Novootvoreni vrtić površine 700 kvadratnih metara moći će da primi oko 150 mališana, tako da lista čekanja za mesto u vrtićima na Vračaru više neće postojati.

Prvi čovek Opštine istakao je važnost ovog projekta za Opštinu Vračar i naglasio da je zadovoljan dinamikom radova koji se izvode na adaptaciji prostora  i da će i dalje na svake tri nedelje obilaziti radove i pratiti njihovu dinamiku. Završetak radova planiran je tokom leta. Trenutno su u toku gipsani radovi, potrebno je uraditi protivpožarnu zaštitu, planirana je kompletna zamena stolarije, adaptacija kanalizacione i vodovodne mreže, grejanja i klimatizacije. Predsednik Opštine je takođe istakao da će uraditi sve što je potrebno da obezbedi najbolje uslove za boravak dece. Pored ovog prostora Predškolska ustanova će dobiti još jedan prostor u Šumatovačkoj ulici, površine od oko 1320 kvadrata. U toku je izrada građevinskih projekata, i nadamo se da ćemo sledeće godine u oktobru imati još jedan objekat koji ćemo staviti u funkciju.

Gradska opština Vračar je jedina Opština u gradu koja je ustupila svoj prostor Predškolskoj ustanovi i time pokazala da su joj njeni građani uvek na prvom mestu. Potreba za upisom dece u vrtiće i škole, nedostatak parking mesta su problemi na koje mi Vračarci najčešće ukazuju, istakao je predsednik Opštine. Nedeljković je tokom obilaska rekao da će Opština Vračar i dalje raditi na tome da ne bude liste čekanja na Vračaru i da je on uvek spreman da sasluša potrebe sugrađana i da im izađe u susret.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana