5. Vremeplov će se održati u subotu, 23. septembra 2023. godine od 16 do 21 čas u KS Svilara u Novom Sadu. studio b

Objavljeno: 06.09.2023. 14:49 Izmenjeno: 06.09.2023. 14:51

Link za prijave na konkurs: https://vremeplov.in.rs/prijava-za-5-festival-vremeplov/ 

Povodom održavanja 5. festivala animiranih sećanja – VREMEPLOV, Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA raspisuje konkurs tragajući za porodičnim filmovima, fotografijama iz ličnih albuma ali i za raznovrsnim umetničkim sadržajem koji će promeniti nečiji svet ali i poziva decu da se prijave i uključe u zanimljivu, edukativnu i takmičarsku kategoriju: IGRE BEZ GRANICA i osvoje novčane i druge vredne nagrade.

Za 4 kategorije konkurs je otvoren do 20.09.2023. godine, a za kategoriju Talent šou rok je do 10.09.2023. godine.

Konkurs za 5. Vremeplov je otvoren za građane svih uzrasta a glavna ciljna grupa su nam đaci, od 7 do 18 godina.

Pronađite se u 5 KATEGORIJA, popunite PRIJAVE i budite deo Vremeplova:

 

Igre bez granica Prijava za Igre bez granica
Talent šou Prijava za Talent-šou
Arhivski material Prijava arhivskog materijala
Fotosešn – budi deo starih oživljenih fotografija Prijava za Sinemagrafe
Volonteri Prijava za volontere

Link za prijave na konkurs: https://vremeplov.in.rs/prijava-za-5-festival-vremeplov/
Festival je i takmičarskog karaktera i dodeljuju se razne NAGRADE: novčane nagrade, pokloni, diplome, slatkiši i slaniši.

Prijava i ulaz na festival su besplatani jer je neophodno razumeti važnost edukacije dece i mladih u oblasti kulture, istorije, umetnosti i novih medija jer su znanje i informisanost budućnost naše zajednice.

O FESTIVALU

 

Vremeplov je portal i festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi. Festival će se održavati svake godine u septembru u Novom Sadu u organizaciji i produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja.

Vremeplov je namenjen posetiocima svih uzrasta a glavna ciljna grupa su nam deca i mladi. Svako festivalsko izdanje ima specifičnu temu vezanu za Novi Sad. Osnovna ideja je uključivanje što većeg broja građana u kulturne tokove i očuvanje kulturne baštine kroz digitalizaciju i najnovije forme i medije.

Uključivanje dece u promišljanje, bolje razumevanje i kritičko preispitivanje sopstvenog okruženja ali i upoznavanja sa Evropom i običajima različitih nacija i naroda.

Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u Festival koji je baziran na spoju različitih medija i umetničkih disciplina: sinemagraf, film, video, animacija, fotografija, zvuk, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika, knjiga…

Značaj i ciljevi Vremeplova:

Vremeplov širi dečije horizonte: znanja, kulture, veština, snalažljivosti, logičkog razmišljanja, podstiče aktivnost, timski rad, prijateljsku atmosferu u grupi i sposobnost takmičenja dece.
Na jedan interaktivan i zanimljiv način Vremeplov promoviše kreativnost, originalnost, značaj edukacije i kulturnog nasleđa.
Vremeplov predstavlja spoj novih i starih običaja kroz socijalizaciju i različite forme izražavanja.
Festival se ponavlja svake godine, druge subote u septembru, kako bi se što više dece i mladih uključilo, edukovalo i animiralo da čuvaju svoju kulturu, istoriju i kulturnu baštinu na savremen način u vremenu u kojem žive.
Vrednost sećanja, istorije grada Novog Sada kao i stvaranje ličnog porodičnog stabla postaju važan deo naše kulture.
Očuvanjem svetske kulturne raznolikosti, održavamo i razvijamo kulturne različitosti i ljudsku kreativnost.
Razumevanje kulturnog nasleđa različitih zajednica, promišljanje kulture, istorije i načina života i kritičko preispitivanje sopstvenog okruženja olakšava interkulturni dijalog i podstiče međusobno poštovanje drugih načina života.
Značaj ovog kulturnog događaja i portala se ogleda i u samoj kulturnoj manifestaciji ali i u bogatstvu znanja i veština koje se prenose kroz generacije i nove medije.
Kada se neki običaj ne upražnjava ili ne održava, on prestaje da bude deo kulturnog nasleđa ili ga čak više ni nema u kolektivnom sećanju. Vremeplov istovremeno doprinosi identifikaciji, zaštiti i očuvanju kulturnog nasleđa i negovanju osećaja ponosa među zajednicama.
Sačuvajmo sećanja i kulturno nasleđe.

Produkcija i organizacija 5. Vremeplova:
Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA je organizacija sa tradicijom i iskustvom preko 27 godina iz oblasti edukacije, kulture, umetnosti i novih medija.

Podrška i partneri 5. Vremeplova:
Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu, Kulturni centar Novog sada, Kulturna stanica Svilara, JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad, OŠ „Ivan Gundulić“ Novi Sad, Adrenalin park Zemlja čuda, Tragaonica, Studio B, RTV, Danas, Dnevnik, Politikin zabavnik…

Molimo vas da prosledite ovu informaciju javnosti ili da je podelite sa vašim saradnicima i prijateljima.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na email: festivalvremeplov@gmail.com, a za dogovore oko gostovanja u medijima molimo vas da se obratite našoj članici tima zaduženoj za odnose sa javnošću Marijani Topo na email: pr@videomedeja.org  ili telefon: +381 (0) 65 22 99 092.

Radujemo se susretu na 5. Vremeplovu!
Dočekujemo vas sa osmehom, hranom za dušu ali i telo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana