Objavljeno: 06.09.2023. 14:31 Izmenjeno: 06.09.2023. 14:31

Novosadska ulica, GO Zemun. Gledalac pita da li će se iscrtati pešački prelaz u ovoj ulici? Pre dve godine je doneto rešenje da se uradi. (Mile)   Odgovor JP „Putevi Beograda“:   U skladu sa propisima Sekretarijat za saobraćaj izdaje Rešenje za tehničko regulisanje saobraćaja na osnovu kojeg se saobraćajna signalizacija (pa i oznake na […]

Novosadska ulica, GO Zemun. Gledalac pita da li će se iscrtati pešački prelaz u ovoj ulici? Pre dve godine je doneto rešenje da se uradi. (Mile)

 

Odgovor JP „Putevi Beograda“:

 

U skladu sa propisima Sekretarijat za saobraćaj izdaje Rešenje za tehničko regulisanje saobraćaja na osnovu kojeg se saobraćajna signalizacija (pa i oznake na putu) prvi put izvode na putu. Sekretarijat za saobraćaj je nadležan da isprati realizaciju Rešenja za tehničko regulisanje saobraćaja na terenu u celosti, a tek nakon toga se saobraćajna signalizacija predaje na redovno održavanje JP „Putevi Beograda“.

 

Saobraćajna signalizacija (i oznake na putu) za predmetnu ulicu je u planu redovnog održavanja JP „Putevi Beograda“. Ovim putem vas obaveštavamo da će JP „Putevi Beograda“ urgirati realizaciju izdatog naloga za redovno održavanje saobraćajne signalizacije u Novosadskoj ulici.

 

 

Naselje Popova bara, GO Palilula. Gledateljka pita kada će biti izgrađena kanalizacija u ovom naselju? (Spasenija)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:

 

Skupština grada Beograda je donela Odluku o izradi Plana detaljne regulacije dela Zrenjaninskog puta sa kontaktnim područjem od kanala Sebeš do saobraćajnice Severna tangenta. Obrađivač plana je Urbanistički zavod Beograda, a po usvajanju plana u Skupštini grada Beograda steći će se planski osnov da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započne aktivnosti na realizaciji dela Zrenjaninskog kolektora, koji treba da prihvati upotrebljene vode iz naselja Borča – Popova bara.

 

 

Milana Vujaklije 1, GO Novi Beograd. Gledateljka se žali da se u poslednje vreme sve češće se dešava da noću isključuju jeftinu struju. Ona pita zašto to rade i kome da se obrati? ( Verica)

 

Iz Elektrodistribucije Beograd odgovaraju:

 

 

Ekipa Ogranka Elektrodistribucija Zemun izvršila je kontrolu mernih mesta na navedenoj adresi i utvrđeno je ispravno stanje mernih uređaja. Svi merni uređaji imaju mogućnost daljinskog očitavanja odnosno u sebi imaju integrisan uklopni časovnik tako da MTK uređaj više nije u funkciji. Signalne lampice koje korisnici imaju u svojim stanovima takođe više nemaju funkciju, a trajanje doba niže tarife je određeno u periodu od ponoći do 08 časova. Korisnik može da vidi stanje više i niže tarife na svom mernom uređaju.

 

 

 

Gledateljka pita da li će biti rekonstruisana vodovodna mreža u novobeogradskom naselju Stare Ledine? Slab je pritisak i često pucaju cevi. (Vera)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda su nam odgovorili da su tokom 2021. i 2022. godine izvedeni  radovi na izgradnji vodovodne mreže u delu naselja Ledine. Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za dalju izgradnju vodovodne mreže u naselju Ledine.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana