Objavljeno: 22.09.2016. 10:01 Izmenjeno: 22.09.2016. 10:01

Palilula, Karaburma – gledataljka ima primedbu na održavanje prolaza i staza kroz parkić u tom naselju, koje se nalazi između ulica Marijane Gregoran i Danteove. Misli na zimski period kada se ti prolazi u parku ne čiste, a jako su frekventni jer se tuda ide prečicom do Doma zdravLja. Pita kako da s to uvede […]

Palilula, Karaburma – gledataljka ima primedbu na održavanje prolaza i staza kroz parkić u tom naselju, koje se nalazi između ulica Marijane Gregoran i Danteove. Misli na zimski period kada se ti prolazi u parku ne čiste, a jako su frekventni jer se tuda ide prečicom do Doma zdravLja. Pita kako da s to uvede u program redovnog čišćenja da bi i zimi bilo prohodno.

 

– Odgovor Sekretarijata za komunalne i stambene poslove:

Obilaskom predmetne lokacije od strane nadležnih rukovodilaca u okviru JKP „Zelenilo Beograd“ i uvidom u tehničku dokumentaciju, odnosno Pregled površina JKP „Zelenilo Beograd“ i Operativni plan čišćenja snega, utvrđeno je da se predmetna staza nalazi u okviru javne zelene površine stambenog naselja (blokovnog zelenila), koja je prema intenzitetu i broju ponavljanja radnih operacija stvrstana u 5. kategoriju redovnog održavanja. Kategorije javnih zelenih površina, obim i kvalitet njihovog održavanja određen je prema društvenom i istorijskom značaju površine, lokaciji, nameni, opremljenosti, broju korisnika, ekonomičnosti održavanja i drugo. Redovno održavanje zelenih površina u stambenom bloku u okviru 5. kategorije obuhvata operacije košenja travnjaka od 3-5 puta, održavanje higijene na travnjacima, stazama i dečijim igralištima 2-3 puta nedeljno, okopavanja i orezivanja šiblja, formiranje krošnji stabala sa primenom sanitarno-higijenskih mera nege na postojećem zelenilu, popravku parkovskog mobilijara i dečijih rekvizita. Radovi čistoće se izvode redovno, a ostali radovi sezonski.

Operativnim planom čišćenja snega za Gradsku opštinu Palilula, koji se usvaja od strane Gradskog štaba za čišćenje snega, nije predviđeno čišćenje snega u kategoriji blokovnog zelenila.

Na osnovu svega navedenog, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove nije u mogućnosti da izađe u susret zahtevu gledateljke. U prilogu vam dostavljamo odgovor JKP „Zelenilo Beograd“, – glasi odgovor Sekretarijata za komunalne i stambene poslove od 15.09.2016.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana