Objavljeno: 03.04.2024. 14:04 Izmenjeno: 03.04.2024. 14:04

Jurija Gagarina 75, GO Novi Beograd. Gledalac moli da se proveri šta se dešava sa brojilom zajedničke struje u zgradi ( broj brojila je 1689272 ). Račun za zajedničku struju se plaća 400 dinara po članu domaćinstva, a kako ima 60 domaćinstva tj. 134  osobe plaćaju po 400 dinara  to je ogroman iznos za jedan […]

Jurija Gagarina 75, GO Novi Beograd. Gledalac moli da se proveri šta se dešava sa brojilom zajedničke struje u zgradi ( broj brojila je 1689272 ). Račun za zajedničku struju se plaća 400 dinara po članu domaćinstva, a kako ima 60 domaćinstva tj. 134  osobe plaćaju po 400 dinara  to je ogroman iznos za jedan mesec. (Aleksandar)

 

 

Iz JKP „Infostan tehnologije“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Naknada za zajednički utrošenu električnu energiju se u okviru sistema objedinjene naplate JKP Infostan tehnologije, bez obzira na način raspodele, fakturiše na osnovu podataka  o potrošnji evidentiranoj na mernim instrumentima koje dostavlja JP EPS nakon mesečnih  očitavanja mernih instrumenata.

 

Uvidom u evidenciju sistema objedinjene naplate utvrđeno je da korisnici komunalnih usluga sa adrese Jurija Gagarina 75 imaju tri merna instrumenta preko kojih se meri potrošnja  zajednički utrošene električne energije, po jedan za:

–         stepenište,

–         lift i

–         podstanicu sistema daljinskog zagrevanja.

 

Kao i kod svih drugih korisnika koji su priključeni na sistem daljinskog zagrevanja potrošnja struje za rad podstanice u grejnoj sezoni je veća u odnosu na period godine

van grejne sezone. Sa obzirom na to da se potrošnja u periodu novembar – mart fakturiše u mesečnim računima sistema objedinjene naplate od januara do juna, u tom periodu su i iznosi naknada za zajednički utrošenu električnu energiju uvećani u odnosu na period jul – decembar.

 

Na preostala dva merna instrumenta kojima se meri zajednički utrošena električna

energija korisnika iz ove stambene zajednice nije došlo do bitne promene količine

električne energije utrošene za osvetljenje stepeništa i rad lifta.

 

Gledalac pita zašto lekarka u Domu zdravlja Labudovo brdo ne može već više od mesec dana da mu  zakaže pregled kod gastroenterologa u KCS i u KBC “Dr Dragiša Mišović”. (Velimir)

 

Iz DZ „Rakovica“ odgovaraju:

 

Zakazivanje pregleda kod gastroenterologa u Kliničkom centru Srbije i u Kliničko bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović” se vrši preko IZIS informacionog sistema od strane izabranog lekara ili specijaliste interne medicine nadležnog Doma zdravlja prema terminima koje postave na gastroenterologiji u Kliničkom centru Srbije i u Kliničko bolničkom centru „ Dr Dragiša Mišović”. Iz razloga što nema slobodnih termina na gastroenterologiji u Kliničkom centru Srbije i u Kliničko bolničkom centru „Dragiša Mišović” lekar iz nadležnog Doma zdravlja nije u mogućnosti da zakaže traženi pregled.

 

Gledateljka živi u blizini voždovačkog bioskopa i pita kada će se taj prostor urediti i da li je u planu  jer  je  objekat u veoma lošem stanju. Prostor oko njega je zarastao je u korov, urušava se i šahte su nebezbedne. (Nada)

 

Iz GO Voždovac  odgovorili su da je bioskop Voždovac u privatnom vlasništvu i zbog toga nisu  u mogućnosti da bilo šta ulažu.

 

Gledateljka je pre godinu dana predala za uknjiženje stana ali još stan nije uknjižen. Broj predmeta je 952-02-6-015-16978/2023. (Jelena)

 

Odgovor Republičkog geodetskog zavoda:

 

Navedeni predmet biće raspoređen u rad u skladu sa dinamikom rada nadležne Službe, prema redosledu prijema zahteva. Praćenje statusa predmeta, omogućeno je na web prezentaciji Zavoda, na putanji: https://info-centar.rgz.gov.rs/provera-statusa-predmeta . Nakon donošenja odluke, ista će biti poslata putem pošte i objavljena na elektronskoj oglasnoj tabli, dostupnoj na adresi: https://oglasnatabla.rgz.gov.rs/

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana