Objavljeno: 21.02.2024. 14:09 Izmenjeno: 21.02.2024. 14:09

Gledalac iz Zemuna pita kada će biti uklonjeni kontejneri koji su postavljeni na samom kolovozu u Hercegovačkoj ulici a i okolnim ulicama u Zemunu. On kaže da je ugrožena je bezbednost građana. (Bogdan, Viber)   Odgovor JKP „Gradska čistoća“:   Kada je reč o pomenutim kontejnerima u Hercegovačkoj ulici u Zemunu,u blizini OŠ „Petar Kočić“ […]

Gledalac iz Zemuna pita kada će biti uklonjeni kontejneri koji su postavljeni na samom kolovozu u Hercegovačkoj ulici a i okolnim ulicama u Zemunu. On kaže da je ugrožena je bezbednost građana. (Bogdan, Viber)

 

Odgovor JKP „Gradska čistoća“:

 

Kada je reč o pomenutim kontejnerima u Hercegovačkoj ulici u Zemunu,u blizini OŠ „Petar Kočić“ oni su odmah nakon molbe gledaoca, premešteni na nišu dovoljne širine tako da su ispoštovani uslovi za kretanje pešaka na trotoaru, kao i automobila na kolovozu.

 

Kada je reč o proceduri za formiranje i obeležavanje kontejnerskih mesta (niša), kao i za postavljanje kontejnera, odnosno sudova za odlaganje komunalnog otpada na ovim mestima, JKP „Gradska čistoća“ Beograd najpre upućuje molbu za saglasnost Sekretarijatu za saobraćaj grada Beograda.

 

Kada saobraćani stručnjaci ovog Sekretarijata procene pogodnost svih značajnih saobraćajnih faktora na određenoj lokaciji, tako da budu ispunjeni svi potrebni uslovi, da preglednost za pešake i vozače bude dobra, kao i prilaznost ovim sudovima, kako građana, tako i komunalnih radnika, i vozila JKP „Gradska čistoća“ koji rade na odnošenju otpada, kako bi bezbednost svih učesnika u saobraćaju bila na prvom mestu, Sektretarijat za saobraćaj tada daje saglasnost „Gradskoj čistoći“ da na određenoj lokaciji postavi kontejnere.

 

Izgradnju kontejnerskih niša nakon dobijenih potrebnih saglasnosti, izvodi JKP „Beograd put“ sa kojim JKP „Gradska čistoća“ ima odličnu saradnju.

 

Apelujemo na sugrađane za strpljenje, jer je plan da u narednom periodu na svih 10 gradskih opština koje ulaze u nadležnost JKP „Gradska čistoća“ ovaj posao bude završen, inmajući u vidu da je u Beogradu 30 000 sudova za odlaganje komunalnog otpada u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“ . Jedan primer je i upravo završena niša u Žičkoj ulici broj 7.

 

Gledalac pita šta se dešava sa njegovim predmetom pre godinu dana je u katastru u Zemunu predao zahtev. Broj predmeta je 952- 02-6-016-23279/23. (Zoran)

 

 

Iz Republičkog geodetskog zavoda odgovaraju:

 

U vezi sa pitanjem gledaoca o rešavanju zahteva broj 952- 02-6-016-23279/2023 iz Zemuna uočeno je da predmetni zahtev ima prethodni zahtev broj 952-02-6-016-128118/2021. Služba će izvršiti spajanje predmeta i doneti rešenje u jedinstvenom postupku, u najkraćem roku.

 

 

Matice srpske 65, GO Zvezdara. Gledalac se žali da na stajalištu na ovoj lokaciji nema nadstrešnice i dela za sedenje. (Popović)

 

Pitanje i prijavu gledaoca Servisni centar Grada Beograda prosledio je Sekretarijatu za javni prevoz. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledaoca.

 

 

Gledateljka pita da li će ove godine biti organizovana nagradna igra Uzmi račun i pobedi. (Ana)

 

Kako pitanje nije komunalne prirode, preporučujemo gledateljki da se za dobijanje tražene informacije obrati Kontakt centru za igru Uzmi račun i pobedi putem mejla na imejl adresu kontakt@uzmiracun.rs

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana