Objavljeno: 29.08.2023. 14:19 Izmenjeno: 29.08.2023. 14:19

Staro naselje Ledine, GO Novi Beograd. Gledateljka kaže da bi od 1. septembra trebalo da se krene sa legalizacijom priključaka na elektrodistributivnu mrežu. Gledateljku zanima kada će ovo naselje biti priključeno? (Vera)   Odgovor Elektrodistribucije Srbije:   Na osnovu Uredbe o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu […]

Staro naselje Ledine, GO Novi Beograd. Gledateljka kaže da bi od 1. septembra trebalo da se krene sa legalizacijom priključaka na elektrodistributivnu mrežu. Gledateljku zanima kada će ovo naselje biti priključeno? (Vera)

 

Odgovor Elektrodistribucije Srbije:

 

Na osnovu Uredbe o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, zainteresovane stranke – vlasnici porodičnih stambenih objekata i vlasnici posebnih delova objekta-stanova, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom trajno rešavali svoje stambeno pitanje, podnose zahtev nadležnom organu jedinice lokalne samouprave (opština, odnosno grad, odnosno gradske opštine grada Beograda i sekretarijat nadležan za poslove ozakonjenja grada Beograda).

 

Nadležni organ jedinice lokalne samouprave proverava pravni osnov za privremeno priključenje objekta na infrastrukturu, odnosno distributivnu elektroenergetsku mrežu.

 

Po utvrđivanju ispunjenosti pravnih uslova, nadležni organ obaveštava privredno društvo (lokalni ogranak Elektrodistribucije Srbije) da objekat ispunjava pravne uslove za privremeno priključenje, sa propisanom dokumentacijom.

 

Privredno društvo dužno je da odmah po prijemu obaveštenja od jedinice lokalne samouprave, započne postupak utvrđivanja tehničkih uslova za privremeno priključenje na konkretnu infrastrukturnu mrežu i izvrši priključenje na mrežu u najkraćem roku, u skladu sa programom poslovanja.

 

Po utvrđivanju ispunjenosti tehničkih uslova, privredno društvo donosi akt o odobrenju za privremeno priključenje, određuje naknadu za priključenje, vrši izgradnju priključka i vrši priključenje na distributivnu mrežu, u skladu sa programom poslovanja.

 

Za privremeno priključenje plaća se naknada propisana opštim aktom privrednog društva. Cena priključka se ne može unapred utvrditi i zavisi od tehničkih uslova, koji se izdaju za svaki pojedinačni zahtev posebno.

 

Operator distributivnog sistema električne energije Elektrodistribucija Srbije d.o.o. Beograd priključuje objekte na elektroenergetsku mrežu pod uslovima propisanim Uredbom o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom.

 

 

 

Gledalac je penzioner Republike Srpske. On pita zašto oni ne mogu da dobiju kartice za penzionere? (Sava)

 

Iz Fonda PIO odgovaraju da u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije i prema aktima Fonda pravo na Penzionersku karticu u ovom momentu imaju samo penzioneri koji su u isplatnoj bazi Fonda PIO Republike Srbije.

 

 

Gledateljka se žali da u Višnjičkoj banji imaju jedan Dom zdravlja ispred koga se nalazi objekat, ne zna se čiji je, a uselili se Romi koji imaju dva staforda i tom stranom ne može da se prođe i dođe do Doma zdravlja nego mora da se ide stepenicama. Ona pita da li ovaj nelegalni objekat može da se ukloni? (Jelena)

 

Pitanje gledateljke prosledili smo inspekciji. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledateljku.

 

 

Gledateljka je povredu je zadobila na ulici, odvezena je u VMA, stavili su joj gips i sve je bilo u redu. Vrlo brzo, posle dva sata osetila je nepodnošljive bolove. U Urgentnom centru sestra je odbila da izvrši ono što joj je dežurni lekar rekao. Gledateljka je uložila primedbu na rad zdravstvenog osoblja Urgentnog centra na hitnom prijemu. (Ljiljana)

 

Primedbu naše gledateljke na rad medicinske sestre na hitnom prijemu uputili smo Urgentnom centru Srbije.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana