Objavljeno: 08.06.2023. 13:58 Izmenjeno: 08.06.2023. 13:58

Grgetečka 79, Borča, GO Palilula. Gledalac se žali da nemaju ležeće policajce, a nemaju ni pešačke staze. (Slavko)   Odgovor Sek. za saobraćaj:   Fizičke prepreke su u Grgetečkoj ulici ugrađene na početnom delu ulice koja je duga preko 700 metara sa ciljem da se na početku ulice vozači upozore i da vožnju prilagode uslovima. […]

Grgetečka 79, Borča, GO Palilula. Gledalac se žali da nemaju ležeće policajce, a nemaju ni pešačke staze. (Slavko)

 

Odgovor Sek. za saobraćaj:

 

Fizičke prepreke su u Grgetečkoj ulici ugrađene na početnom delu ulice koja je duga preko 700 metara sa ciljem da se na početku ulice vozači upozore i da vožnju prilagode uslovima. Uslovi saobraćaja su, na preostalom delu Grgetečke ulice, kao i na ostatku ulične mreže koja je formirana u naselju desno od Zrenjaninskog puta duž ulica Petkovačke, Kikindske, Beočinske, i Grgetečke, praktično isti, pa bi se, ako bi se ugradnja fizičkih prepreka smatrala obaveznom merom, prepreke morale ugrađivati na svakih 50-100 metara, jer samo na tako kratkom potezu imaju efekat na usporavanje saobraćaja. To znači da bi ih samo duž Grgetečke ulice, moralo biti makar 10 ležećih policajaca.

 

U cilju efikasnog saobraćaja, minimiziranja negativnih efekata po okolinu i amortizaciju vozila, ugradnja fizičkih prepreka se praktikuje pre svega u zonama u kojima postoje javni objekti visoke atrakcije za ugrožene kategorije pešaka, kao što su škole, vrtići igrališta, parkovi i domovi za starija lica i slično.

 

U stambenim ulicama, naročito ako ne postoje mesta intenzivnih ukrštanja pešačkih tokova  sa tokovima motornih vozila, fizičke prepreke se restriktivno ugrađuju imajući u vidu navedene negativne efekte i ograničenje u delotvornosti prepreka na relativno kratkom potezu ulice.

 

Gledateljka se žali da od pre nekoliko dana u ulici Jurija Gagarina broj 99 nema televizijskog signala za mnoge kanale. Gledateljka plaća običan paket, ima samo nekoliko kanala. Ona pita  da li će se vratiti kanali koji je imala u okviru paketa? (Dragana)

 

Gledateljka nije  korisnica usluga Telekoma Srbija, već sistema Digitalne zemaljska televizije ili DVB-T2. Preporučujemo gledateljki da se njima neposredno obrati za pomoć.

 

Gledateljka traži  broj telefona JP „Srbijašume“ na koji može da se informiše o kupovini ogreva? ( Zorica)

 

Ponavljamo odgovor JP „Srbijašume“ u vezi sa nabavkom ogreva:

 

Udruženja penzionera na osnovu zainteresovanosti svojih članova, podnose zahtev

JP „Srbijašume“ za sklapanje ugovora o saradnji, prodaji robe-ogrevnog drveta.

Ukoliko zainteresovani građani nisu članovi nekog udruženja mogu pozvati na

telefon 011/3611083 za više informacija.

 

 

Gledateljka nema rešeno stambeno pitanje. Živi sa sinom u kasarni, muž joj je bio vojno lice, preminuo je, a ima pravo na jedno i po soban stan.Četvrta je na listi, ništa se još ne dešava, kada će dobiti stan? ( Sonja)

 

Gledateljku savetujemo da se u vezi sa traženim informacijama obrati Ministarstvu odbrane Republike Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana