Evo kako će izgledati hotel „Bristol“ studio b

Objavljeno: 08.06.2023. 15:09 Izmenjeno: 08.06.2023. 15:10

Njegovi gosti bili su čuveni finansijeri i bankari Džon Rokfeler Mlađi i Dejvid Rokfeler, doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, šahovski velemajstor Gari Kasparov, beogradski boem Momo Kapor, estradni umetnici raskošnog glasa Cune Gojković i Meri Cetinić i brojne druge slavne ličnosti. Od momenta kada se, zahvaljujući zamisli čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, 1912. godine […]

Njegovi gosti bili su čuveni finansijeri i bankari Džon Rokfeler Mlađi i Dejvid Rokfeler, doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, šahovski velemajstor Gari Kasparov, beogradski boem Momo Kapor, estradni umetnici raskošnog glasa Cune Gojković i Meri Cetinić i brojne druge slavne ličnosti. Od momenta kada se, zahvaljujući zamisli čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, 1912. godine u punom sjaju i raskoši predstavio javnosti, hotel „Bristol“ postao je simbol Savamale i jedno od najotmenijih mesta u Beogradu.

 

Ovaj antologijski primerak moderne srpske arhitekture nakon više od veka postojanja, doživljava renesansu i sprema se da zasija sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad.

 

Hotel „Bristol“, vesnik arhitektonskog preobražaja Beograda u modernu evropsku metropolu, uskoro će, zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront, ne samo ponovo pleniti lepotom obnovljene fasade, na čijoj restauraciji predano radi čak 16 umetnika i trojica likorezaca, već i očaravajućim enterijerom čiji se sadržaj sada ekskluzivno, po prvi put, predstavlja javnosti.

„Bristol“ je jedno od tek nekoliko beogradskih zdanja koja su početkom XX veka izgrađena u stilu akademizma i art dekoa, a ovaj arhitektonski izraz će aktuelnom rekonstrukcijom dobiti svoju savremenu interpretaciju.

Kako se ističe, na restauraciji hotela radi 16 umetnika i trojica likorezaca. Kompanija „Beograd na vodi“ podseća da je „Bristol“ jedno od nekoliko beogradskih zdanja koja su početkom 20. veka izgrađena u stilu akademizma i art dekoa. Hotel je prvi put otvoren 1912. godine i delo je srpskog arhitekte Nikole Nestorovića.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana