Objavljeno: 26.04.2023. 13:32 Izmenjeno: 26.04.2023. 13:32

Gledateljka se žali da je u Zagorskoj 38 u Zemunu juče u jutarnjim časovima prekinuto grejanje. (Ružica)   Odgovor JKP „Beogradske elektrane“:   Zbog kvara na unutrašnjim grejnim instalacijama u Zagorskoj ulici broj 38, juče 26. aprila u jutarnjim časovima prekinuta je isporuka toplotne energije potrošačima u ovom objektu. Kvar je otklonjen i isporuka toplotne […]

Gledateljka se žali da je u Zagorskoj 38 u Zemunu juče u jutarnjim časovima prekinuto grejanje. (Ružica)

 

Odgovor JKP „Beogradske elektrane“:

 

Zbog kvara na unutrašnjim grejnim instalacijama u Zagorskoj ulici broj 38, juče 26. aprila u jutarnjim časovima prekinuta je isporuka toplotne energije potrošačima u ovom objektu. Kvar je otklonjen i isporuka toplotne energije nastavljena je istog dana 26. aprila u 12 časova i 30 minuta.

 

 

 

Ulica 13.oktobra, Resnik, GO Rakovica. Gledateljka kaže da na ovoj lokaciji postoji stajalište gde ne može da se stane, veliko je blato a niko ništa nije uradio po tom pitanju? (Zorica)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Nakon završetka radova na obilaznici oko Beograda i smanjenja obima saobraćaja u Ulici 13. oktobra u Resniku, planiran je početak radova na rekonstrukciji i izgradnji fekalne i kišne kanalizacije, kao i naknadno radova na uređenju kompletne putne infrastrukture navede ulice. U okviru ovih radova biće izvršeno i uređenje postojećih autobuskih stajališta javnog prevoza. U postojećim uslovima, svaka investicija uređenje stajališta bez okolne prateće saobraćajne infrastrukture ne bi bila održiva i praktična.

 

Zagorska 38, novi naziv ulice Blagoja Jovovića, GO Zemun.   Gledateljka kaže da dve godine nije sakupljano i odnošeno lišće na ovoj lokaciji. (Ružica)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovorili su da su  radovi na utovaru i odvozu lišća u planu da budu izvršeni tokom meseca maja, u skladu sa dinamikom radova JKP „Zelenilo-Beograd“.

 

 

Gledateljka je onkološki pacijent.  Na kakvu pomoć ima pravo s obzirom na to  da živi sama, da je penzioner i da je bolesna? (Ljiljana)

 

 

Iz Gradskog centra za socijalni rad odgovaraju:

 

S obzirom na činjenicu da je lice onkološki pacijent obaveštavamo Vas da ne postoje prava i usluge koje pruža Gradski centar koje mogu da se ostvare na osnovu dijagnoze odnosno, koje su namenjene onkološkim pacijentima. Svakako, ukoliko je navedenom licu  potrebna pomoć iz oblasti materijalne podrške (jednokratna novčana pomoć, tuđa nega i pomoć..)  kao i usluge socijalne zaštite ( pomoć u kući, smeštaj u ustanovu socijalne zaštite) potrebno je da se obrati ( ili neko u njeno ime) centru za socijalni rad u opštini gde ima prebivalište, gde će stručni radnici na osnovu zakonom propisanih uslova procenti i utvrditi da li i za koja prava i usluge ispunjava uslove.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana